SOS! Не понасяте приятелите на гаджето си - какво да правите

Няколко трика, които ще ви помогнат да преодолеете ненавистта си към тях.

Ася Иванова
Ася Иванова 16 юли 2023

Фотография: Profimedia

Често се случва след като срещнете приятелите на половинката си, да почувствате непризън към тях.

От една страна, искате да премахнете тези хора от живота на партньора си, защото не можете да ги понасяте. Но от друга страна, не искате да заставате между тях, защото и вие не ме искате някой да застане между вас и вашите момичета. Ако се чудите как да се справите с приятелите на половинката си, сте попаднали на правилното място. С тези съвети можете ефективно да навигирате в тази трудна ситуация и да защитите връзката и спокойствието си.

ЗАПИТАЙТЕ СЕ ЗАЩО

Някои хора влизат в живота ни и някак неусетно ни карат да ги мразим. Случва се на всеки, но е важно да разберете защо се чувствате по този начин. Помислете какво точно ви притеснява в приятелите на партньора ви. Съставете списък, ако трябва. Може би не сте съгласни с начина им на живот? Или пък ви напомнят за някого от миналото ви? Или може би ви карат да се чувствате неудобно? По същия начин тези приятели може да разкрият страна на партньора ви, която обикновено не може да видите. Може би приятелят ви се държи различно около тях или пък те му оказват лошо влияние. Това са емоции, които може би насочвате грешно и вместо да обвинявате приятелите на половинката си, всъщост трябва да се обърнете към партньора си.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: РЕСТАРТИРАЙТЕ ВРЪЗКАТА С ЛЮБИМИЯ ЧОВЕК

Приятели

ГОВОРЕТЕ С ПОЛОВИНКАТА СИ

След като определите какво точно ви притеснява в тях, седнете и поговорете откровено с партньора си. Опитайте се да направите това, когато и двамата сте в добро настороение, без да го обвинявате, за да може да чуе доводите ви и да ви рзбере правилно (да се чете: не говорете след стресиращ работен ден или по време на кавга). Говоренето за това може да ви помогне да разберете защо вашият партньор има тези приятели в живота си, както и на него ще му помогне да разбере защо изпитвате неприазъм към тях.

Когато решите, че е дошъл моментът за разговор, бъдете деликатни и внимателно формулирайте притесненията си. Използвайте фрази като "Чувствам се…" или започвайте изреченията си с "Аз". По този начин ще прехвърлите вината върху себе си и няма да го накарате да влезе в защитен режим. Не забравяйте да му напомните, че искате най-доброто за него, а не го упреквате.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КОИ СА ВАЖНИТЕ МЪЖЕ В ЖИВОТА НА ЕДНА ЖЕНА

Приятели

ОПОЗНАЙТЕ ГИ

Отделете време да излизате с половинката си и с някой от приятелите му. Можете да ги поканите у вас, ако живеете заедно, да се срещнете с тях на кафе или пък на бар. Това ще ви даде възможност да ги опознаете по-добре и кой знае, може да ви изненадат приятно. Освен това вашият партньор ще действа като естествен буфер и по естествен начин ще помогне с някои от притесненията ви и това ще ви накара да се почувствате по-комфортно.
Може да попитате гаджето си дали имате някакви допирни точно с неговия приятел. Намирането на общ език ще ви улесни и ще можете да насочите разговора си към тема, от която и двамата се интересувате и можете да обсъдите.

ПРИЕМЕТЕ ГИ И БЪДЕТЕ ОТВОРЕНИ

В крайна сметка трябва да се доверите на решенията на партньора си за това с кого иска да общува и приемането на този факт е най-доброто, което може да направите за себе си. Научете се как да общувате с тези приятели и се събирайте с тях от време на време с отворено съзнание. Това ще ви помогне да си прекарате по-добре и ще защити спокойствието и връзката ви.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КОИ СА НАЙ-ВЕРНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЗОДИАКА?

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA