Най-горещите travel тенденции за 2021 г.

Светът никога няма да бъде същият. Как се очаква да го покоряваме, когато това отново е възможно?

Ясно е, че последните 12 месеца промениха повече неща, отколкото бихме могли да предположим. Признаваме също, че ако още един път чуем за търсенето на „новото нормално", ще се наложи да се хвърлим зад някоя палуба. Макар в момента дори това да звучи изкушаващо, истината е, че както с повечето другите сфери на живот, и при пътуването има нови стандарти и тенденции. Добре е да сме запознати с тях, особено ако искаме да бъдем отговорни и… сещате се, все пак видим нещо по-различно от леглото в спалнята и шкафа със сладки неща в кухнята. Bon Voyage!

57

ОСТРОВ ЗА МЕН, ОСТРОВ ЗА ТЕБ

Или по-скоро остров за всички? Започваме с любимата ни travel тенденция, макар мечтите за нея да не са в абсолютно съответствие с реалността. Да, вероятно нямаме подръка достатъчно милиони, за да наемем частния остров във Френска Полинезия, който Ким Кардашиян превърна в оазис по случай 40-ия си рожден ден, но много хора, които могат да си го позволят, със сигурност ще го направят.

Най-вече провокирани от правилата за дистанция, тъй като сме убедени, че те ще продължат да намират място в дневния ни ред напред във времето. Когато разполагаш с частен остров, няма да се налага да гледаш лошо хората, които са кихнали пред теб. Просто защото няма да ги има! Мечтаният тропически балон е някъде около Малдивите и Сейшелите, където има попадения от 186 000 британски лири на вечер, но открихме и страхотни места във Франция, за които нощувката е около 70 евро.

ВИСОКО, ВИСОКО, ВИСОКО

Самото чувство да се носиш из облаците и да знаеш, че след няколко часа ще бъдеш в друга цивилизация е повече от страхотно. Оказва се, че има един сериозен процент пътуващи, които биха дали доста пари, за да съзерцават небето в компанията на чаша уиски. Така някои авиокомпании стигат до извода, че вместо да оставят самолетите си на летището, те могат да извършват полети… до никъде.

57

Тенденцията на „полетите за удоволствие" ще бъде измежду странните удоволствия в постпандемичния свят. Ако изберем такъв  полет, ще седим и разглеждаме околностите, без да слизаме от самолета. Разбирайте: храна, приготвена от ресторант с три звезди „Мишлен", майсторски коктейли и ниско прелитане над Големия бариерен риф. Определено бихме опитали.

57

ЖИВОТ НА КОЛЕЛА

Вероятно никой няма да остане изненадан от статическата справка, че през последното четиримесечие на годината, която вече не споменаваме конкретно, е имало над 160% увеличение в търсенето на каравани под наем. Имайки предвид ограниченията при пътуването и хотелското настаняване, това решение е абсолютно логично и доста по-удобно от пътуването с автомобил, когато сънят изглежда като нещо невъзможно, колкото и удобна и затоплена да е седалката.

Така ще можем да виждаме света, да спим удобно и да не се засичаме с непознати хора. Има сравнително бюджетни решения, както и такива, ако сте верни последователи на рафинирания лукс. Пригответе 70 000 паунда и ще разполагате с голямо двойно легло, Wi-Fi, несравнима кафе машина и собствен бар. Не забравяйте да ни поканите!

57

КОЙ КАЗА „СПОНТАННОСТ"?

Въпреки че много туристически компании и услуги вече предлагат гъвкави условия при резервация, фактът, че правилата за пътуване се променят с всяка изминала секунда, със сигурност не прави дългосрочните планове спокоен вариант. Дори да получим 100% от предварително платена сума до месец преди тръгване, разочарованието ще бъде налице, ако нещо се провали. Точно затова експертите предвиждат много повече last-minute резервации. Очевидно 2021 г. ще ни предизвика да оставим вътрешната си Моника Гелър някъде дълбоко в себе си и да бъдем доста по-спонтанни.

54

ИЛИ ПЪК В ДРУГАТА КРАЙНОСТ

Докато някои се осмеляват да поемат големи пътешественически рискове и метаморфози, други ще продължават да залагат на сигурното. Това са двата възможни изхода от пандемията, когато говорим за пътуване.

Да, миналото лято предпочетохме родното море и обиколихме всички локации в близост до дома, но тази може да разширим хоризонта и да посетим онези места, които ни се струват на тотално друга планета, а всъщност са на два часа път. 46% от населението в няколко големи американски града споделя, че обмисля отново да залага на почивки, неособено далеч от вкъщи. Каква ли ще бъде ситуацията тук?

57

С РЪЦЕТЕ И ДУШАТА

Прекарвайки повече време вкъщи, всички със сигурност преоткрихме онези час-два от деня, които по принцип прекарваме в придвижване от точка А до точка B, и ги използвахме за нещо любимо. Доста хора усвоиха нови умения, които пък ще бъдат сред основните travel тенденции за новата година. Не само красиви гледки, хубави хотели и вкусна храна, но и истински незабравими активности. Имаме предвид екскурзия до Белиз или Гватемала, по време на която ще се научим да броим птици, да станем майстори в дърворезбата и специалисти в засаждането на екзотични дървета. Звучи… екзотично, не мислите ли?

57

ЗАВЕДИ МЕ НА КРУИЗ

Не го казваме директно на някого, но ако има желаещи, защо не? Изглежда, че през 2021 г. те ще бъдат извънредно много. Над 350 000 са предварителните резервации за круизни пътувания с дата на отплаване в средата на юни, само на територията на Обединеното кралство.

Това лято морското пътуване ще бъде доста по-търсено в сравнение с… когато и да било. Уютните и добре дезинфекцирани каюти ще изглеждат ужасно примамливо, а цените от около 900 евро за 7-дневен круиз из Маями и околността? Те направо крещят „качвай се на борда"!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA