Кой е камъкът на късмета според месеца ви на раждане

Хората, родени през април да носят диамант, а тези през юли - рубини.

Ася Иванова
Ася Иванова 08 юли 2023

Фотография: Pexels.com

Отдавна е известно, че съпоценните и полускъпоценни камъни носят определена енергия и могат да ни помогнат в различни ситуации.

Днес определени камъни се свързват с месеца на раждане и много хора вярват, че скъпоценните камъни, които отговарят на рождената им дата влияят върху съдбата им. Ако заложите на камък, свързан с вашия месец на раждане, може да се възползвате от неговите лечебни сили. Той ще ви носи късмет и ще ви защитава.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЗОДИИТЕ, КОИТО НЕ СА РОДЕНИ ЗА БРАК

камъни според зодията

ЯНУАРИ - гранат

Гранат ще намерите в почти всички цветове, но най-често срещаните са червените и неслучайно ги бъркат с други скъпоценни камъни като рубини и изумруди, но гранатът е по-здрав и не е толкова скъп. Традиционно се свързва с вярата, любовта и постоянството и се възприема като един от най-умерените камъни. Вярва се, че носенето на гранат успокоява тревожността и ви пази по време на пътуване.

ФЕВРУАРИ - аметист

Аметистът е един добре познат и доста харесван камък. Ако искате да се почувствате като принцеса, това е камъкът за вас. Някога само кралските особи са носели аметист. Този лилав камък усилва силата на характера, заздравява връзките, дава кураж и мир на собствениците си.

МАРТ - аквамарин и хелиотроп (кървав камък)

Наричат аквамарина диаманта на бедния човек, но на нас много ни допада светлосиния му, хладен, аква цвят. Смята се, че аквамаринът лекува сърцето, черния дроб и стомашни заболявания. Той е символ на младостта, любовта и надеждата и носи щастие на човека, у когото е. Тъмнозелен с червени петна е кървавият камък, за който също се вярва, че има лечебни свойства.

АПРИЛ - диаманти

Родените през април печелят от лотарията - камъкът за тях е най-благородният. Традиционно диамантът е символът на вечните любов и доверие, възприема се като перфектният подарък като израз на любов към някого. Носенето на диамант ще ви даде кураж.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КОИ СА НАЙ-ВЕРНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЗОДИАКА

камъни според зодията

МАЙ - изумруд

Изумрудът е един от най-царствените камъни, оказва се, че е бил любим и на Клеопатра. Този тъмнозелен камък символизира цял списък от качества - влияе върху плодовитостта, прераждането и любовта. Притежателите му получават мъдрост, израстване и търпение.

ЮНИ - перли, лунен камък и александрит

Перлите са единствените скъпоценни камъни, които нямат нужда от обработка, за да бъдат ценни. От векове те се оценяват като едно от най-желаните бижута, а днес се свързват с класа и символизират чистота. Още един приказно красив камък е лунният - блести в различни нюанси. В Древна Индия са смятали, че камъкът има магически свойства, а днес повечето хора вярват, че носи добър късмет. Най-неизвестен е александритът, но е и един от най-уникалните камъни. На нормална светлина блести в красиво зелено, но на изкуствена заблестява в лилаво.

ЮЛИ - рубин

С дълбоките си, наситени червени тонове рубинът някога е възприеман като единствения камък, чрез който можеш да изразиш любовта си. Всъщност дори е бил смятан за "краля на скъпоценните камъни". Символизира мир и хармония, смята се, че придава сила на характера, носи мъдрост, здраве и благоденствие.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТОВА СА НАЙ-РЕВНИВИТЕ И КОНТРОЛИРАЩИ ЗНАЦИ В ЗОДИАКА

камъни според зодията

АВГУСТ - перидот

Перидотът екато пролетен изумруд, в свежо светло зелено и малко известен. Произходът на този камък е хавайски, а в образуването им роля имат вулканите. Днес обаче се внасят от Китай и Аризона. Смята се, че имат магически лечебни свойства и са мощни защитници. Носенето на перидот ще ви отърве от депресията, ще ви донесе сила и влияние.

СЕПТЕМВРИ - сапфир

Според фолклора сапфирите предпазват семейството и любимите ви хора от вреди. Те варират от много светло синьо до тъмно, почти виолетово синьо, но най-добре познатите са тези с красив, наситен син цвят. Сапфирът символизира достойнството, лоялността, спокойствието, вярата и чистотата, носят и мъдрост.

ОКТОМВРИ - опал и турмалин

Опалите са едни от най-интересните камъни заради багрите си. Нито един опал не изглежда като другите. Разцветките им варират от бяло до черно с оттенъци на оранжево, синьо, зелено, червено и синьо, жълто. Смята се, че носят вярност и увереност и предпазват от вреди. Турмалинът е един от най-разнообразните камъни и се намира в почти всеки цвят, така че подхожда на всеки. Може да носите дори повече от един в себе си.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КОИ ЗОДИИ ЩЕ ИМАТ НАЙ-ХУБАВОТО ЛЯТО?

камъни според зодията

НОЕМВРИ - топаз и цитрин

Ноември се асоциира с два основни камъка - топаз и цитрин. Топазът е с малко на брой цветове, но те могат да бъдат оранжеви, розови, сини. Символизира любов и привързаност, на собственика си дава сила иинтелект. Помага за добро ментално здраве. Цитринът също има лечебни свойства, подпомага енергийния поток и здравето. Може да бъде орфанжев, кафяв или жълт.

ДЕКЕМВРИ- тюркоаз и цирконий

Един от най-отдавна познатите скъпоценни камъни е тюркоазът. Вместо характерните отблясъци, той е по-скоро непрозрачен в характерния син цвят с шарени петна. Символизира добра съдба и успех, успокоява ума изащитава носителя си от беди. Цирконият не се слави с хубаво име, но пък е разкошен камък, който често замества диаманта. Защитава пътешествениците, гарантира мирни нощи, успокоява болка и наранявания. Цветовата му гама варира в синьо, жълто, червено, оранжево и зелено.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA