Изкуството да разбираш щастието...

На гости ни е Victoria Gerzen, с която си говорим за мода, красота, увереност и истинското щастие в живота.

Фотография: Polina Kovaleva Стайлинг: Nadina Smirnova Грим & коса: Arina Artemova Асистент стайлинг: Dora Kazachek PR: Wavemags

Ако отворите уебсайта на Victoria Gerzen, ще можете да видите нейното портфолио, пълно с красиви снимки и бляскави истории, уловени пред камера. Със също толкова красиви снимки и абсолютно откровен разговор, моделът гостува на GRAZIA, специално за новата ни дигитална корица.

57

Рокля Viva Vox, слънчеви очила Saint Laurent

Доколкото знам, родом си от Русия, но си взела решението да учиш в Лондон. Срещна ли някакви трудности в началото след преместването си?

От есента на 2019-а до февруари 2020 г. учех в School of Advanced English for Foreigners в Лондон. Исках да подобря английския си и да получа сертификат, за да продължа да живея и работя в Англия. Хората около мен бяха много приятелски настроени и целият процес се оказа лесен. Бях единственото момиче от Русия в училището, но получих наградата Happy Dollar, което беше страхотно. Пандемията обаче промени плановете ми и трябваше да се върна в Москва.

57

Рокля Kate's, чоукър Miu Miu

Какви са удоволствията в живота ти? Откъде се зареждаш с енергия?

Обичам спорта, практикувам го всеки ден, независимо в коя държава се намирам. Носи ми удоволствие. Прекарвам и много време навън, наслаждавайки се на природата. Също така обичам да комуникирам с хора, които са отдадени на професията си и са експерти в това, което правят. Винаги мога да науча нещо от тях.

Как се е развил стилът ти през годините?

Ежедневният ми стил е smart casual. Обличам естествени, дишащи материи, които носят свобода. Този стайлинг е хармоничен, балансиран и не дразни другите хора. Обличам се така всеки ден, но има ситуации, които изискват по-формален или строг дрескод. Като типично момиче, обичам да нося изискани дрехи и красиви бижута. Винаги съм щастлива, когато има причина за нещо по-специално.

Cover look: рокля Rosario, колие Alessandra Rich 

Нека поговорим за сегашните трендове. Кое в тях ти харесва и кое - не?

Подиумите винаги са базирани на тенденциите и предизвикателствата на модерното общество. Част от тях предизвикват раздразнение и остават неразбрани от хората. Обичам когато дрехите не само помагат на автора им да изрази идеята си, но и носят удоволствие на онези, които ги обличат.

Как изглежда идеалната модерна жена?

Универсална - може да създаде уют в дома, да готви вкусна храна, да радва близките си хора, докато същевременно е атлетична, женствена и красива. Важно е да има хобита и да ги развива.

Колко време ти е нужно, за да се приготвиш?

Обличам се според ситуацията - зависи от локацията и компанията, в която се намирам. В ежедневието си нося малко грим и прекарвам около 20 минути пред огледалото. Празниците изискват повече мислене, така че наистина зависи. Може да са няколко часа или няколко дни.

57

Яке Aleksandr Terekhov, обици и панталон Celine, блуза Marianna Senchina

В страхотна форма си. Има ли някакви диети, които спазваш? Каква е твоята формула?

Много благодаря! Мисля, че съм в добра форма, защото тялото ми позволява да не се ограничавам. Просто го слушам внимателно и следвам съветите му. Имало е моменти, в които съм била веган и други, в които съм хапвала основно проетини. Тренирам много, метаболизмът ми работи правилно. Не съм фен на специалните диети и режими.

57

Рокля Kate's, чоукър Miu Miu

Започнахме разговора си с темата за Великобритания, не е лошо да го завършим с нея. Повечето хора казват, че британците знаят как да оценяват малките неща в живота - свободните минути, хубавата чаша вино, искрените разговори. Каква е твоята тайна на щастието?

Всеки ден е ново предизвикателство и за да сме успешни, трябва да започваме с позитивна нагласа, докато се наслаждаваме на чаша кафе, хубаво време или нови обувки. Британците наистина са много прагматични и дисциплинирани. Всички аспекти на живота им са много балансирани и добре организирани. Именно в Англия имах достатъчно време да уча, но и посещавам интересни места. Не съм имала много вечери с чаши вино, но съм прекарвала часове в обсъждане на световните новини на традиционна английска закуска. Разменяхме различни гледни точки и наистина мисля, че разширяването на менталните и културните хоризонти е важно. Според мен щастието в живота лежи именно под откриването и реализирането на потенциала, талантите и възможностите. Това носи истинско щастие както на самия теб, така и на твоите близки.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA