Dolce & Gabbana се сбогува с естествените кожи

Считано от тази година, луксозният италиански бранд застава на страната на животните.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 01 февруари 2022

Dolce & Gabbana спира употребата на естествените кожи в своите модни колекции.

В съвместно изявление с организацията за правата на животните Humane Society International, италианският луксозен бранд обяви, че се отказва от животинската кожа, считано от тази година. Те обаче ще продължат да работят с "майстори кожухари" за създаване на "устойчива алтернатива, която използва рециклирани и рециклируеми материали".

57

"Dolce & Gabbana работи за по-устойчиво бъдеще, в което не можем да мислим за използването на животинска козина", гласи то. "Цялата модна система има значителна социална отговорност, която трябва да бъде насърчавана постоянно".

Сведения разкриват, че за последните две десетилетия креативният екип на марката е получил над 300 000 мейла от привърженици на природосъобразния начин на живот, така че това е повече от логична стъпка напред.

Към момента D&G не разкриват допълнителни подробности, но обещават изкуствените материали да отговарят на насоките, очертани от организацията Fur Free Alliance.

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: STREET STYLE МОМЕНТИ ОТ COUTURE СЕДМИЦАТА В ПАРИЖ

През 2017 г. Gucci стана една от първите големи марки, които обявиха раздялата си с естествените кожи. След това бордът на модния конгломерат Kering забрани употребата ѝ във всички свои бизнеси, така че Yves Saint Laurent, Alexander McQueen и Balenciaga ще последват примера до есента на 2022 г. С този ангажимент вече са се нагърбили Chanel, Prada и Burberry.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA