Анджелина Джоли пусна своя модна марка

Atelier Jolie ще е насочено към устойчивата мода.

Ася Иванова
Ася Иванова 19 май 2023

Анджелина Джоли успя да изненада света като обяви, че пуска на пазара своя марка, която ще носи нейното име.

Atelier Jolie ще бъде насочена към устойчивата мода, която ще позволява на клиентите да подновяват старите си дрехи. Актисата разкри, че за направата на новите модели ще разчита на вече създадени, но неизползвани тъкани, както и на стари използвани материали.

"Надяваме се да създадем общност, изпълнена с креативност и вдъхновение, независимо от социално-икономическия произход на хората. Ще наблегнем на хората, които ще участват във всяко творение," споделя Джоли на сайта на модната марка.

В екипа на Atelier Jolie ще се включат майстори шивачи и занаятчии от цял свят. Разбира се, сред тях ще има и бежанци. Актрисата, която е бивш специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците, споделя, че ще има специални програми за чиракуване на бежанци и други талантливи, недооценени социални групи. Модната марка на Джоли ще позволява на клиентите да одновяват или преработват старите си дрехи, като по този начин се гарантира наличието на по-малко отпадъци при производството на дрехите.

"Идеята произтича от моята признателност и дълбоко уважение към множеството шивачи и майстори, с които съм работила през годините, от желанието да се използват вече наличните висококачествени материали, както и неизползваните платове", казва Анджелина.

Актрисата сама обяви голямата новина с феновете си в Instagram, които наброяват над 15 милиона души. Засега Джоли само загатва какви точно ще са моделите в нейното ателие, а ние с нетърпение очакваме да видим какво ще сътворят с нейния екип.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA