Джеръми Скот предлага нов поглед върху модата и материалите

Бившият креативен директор на Moschino представи специална haute couture колекция в партньорство с Hyundai.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 01 ноември 2023

Фотография: Hyundai

Неведнъж към казвал, че обичам, когато големите компании излизат от кутията и предизвикват реакция "хм" при обявяването на свой проект. Такъв е случаят с Re:Style платформата на Hyundai, която подчертава важността на кръговата икономика, но го прави по възможно най-креативния начин.

Hyundai Re:Style

Re:Style се появява през 2019 г., когато дизайнерката Мария Корнехо изработва уникални дрехи и аксесоари от отпадъчен плат за автомобилни седалки. Тази година под светлината на прожекторите застава самият Джеръми Скот, който представи ексклузивна haute couture колекция в Амстердам. А ние със страхотните Ромина Андонова-Тасевска и Карин Околие имахме възможност да ги видим от първо лице - както моделите, така и бившият креативен директор на Moschino.

Hyundai Re:Style

Hyundai Re:Style

Иначе дъждовният и мрачен октомврийски ден започна със специален обяд, вдъхновен от корейските корени на Hyundai и нагласата за здравословен начин на живот.

Включихме се в специален workshop за изработване на мобилни аксесоари - някои се справиха, други (аз) не чак толкова добре, но работата с устойчиви материали беше интересна. Междувременно успяхме да разберем повече за цялата концепция лично от Корнехо и Даяна Клостър, Head of Hyundai Color Team, които дефинираха "осъзнатия лукс" и потвърдиха добре известен факт - хората си купуват дрехи и аксесоари не защото са устойчиви, а защото са красиви. Re:Style колекциите са живото доказателство, че не е необходимо А да бъде за сметка на Б. Даже напротив. Случващото се не говореше за стряскащата реалност, а за реалните действия в посока нейната промяна.

Hyundai Re:Style

След като се насладихме на времето в Hyatt Regency и разходката из града, в който оставам завинаги влюбен, голямата вечер започна. Включваше музика, роботи, които сервират кетъринг и бъркат коктейли, а големият финал беше парти и впечатляващо визуално шоу, с което Джеръми представи творческите си виждания - изработени от повторно използвани въздушни възглавници, предпазни колани, рециклирани пластмасови бутилки, захарна тръстика, зърно и масло. Всичко, което бихме изпратили в боклука, оживя в аксесоари, джобове, предмети, източници на вдъхновение.

Hyundai Re:Style

Hyundai Re:Style

Hyundai Re:Style

Сътрудничеството със Скот подчертава ангажимента на Hyundai да подкрепя визионерски гледни точки. Известен със способността си да предизвиква модните конвенции и да нарушава нормите, влиянието му върху бранша е неоспоримо още от времето на Moschino. Колекцията на Скот е целенасочено изявление и поредното доказателство за неговите смелост, еклектика, дързост и различен поглед към случващото се в индустрията. Просто тук то има още по-дълъг начин на живот, а екологочните и иновативни практики по никакъв начин не пречат на роклите да изглеждат страхотно. Без значение дали включват чистачки, кабели, оборотомери, огледала или волани. Екстравагантната мода остава екстравагантна мода.

Hyundai Re:Style

Re:Style обаче не е просто платформа, а начин на живот, който насърчава или поне предлага да преосмислим изборите си - от дрехите, които носим до колите, които караме. И докато придвижването с електрическия IONIQ 5 по улиците на превъзходния Амстердам ме замисля за бъдещето на бизнеса, екипът на Hyundai вече обещава приключенията да придобиват архитектурни, музикални и вероятно други също толкова изненадващи измерения.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA