Британският VOGUE събра на корицата си 40 модни икони

Главният редактор на модната библия слага паметен край на кариерата си.

Ася Иванова
Ася Иванова 09 февруари 2024

Фотография: VOGUE

Защо да имате една модна икона на корицата си, когато може да имате 40?

Тази идея следва и Едуард Енинфул, който се сбогува с работата си като главен редактор на британския Vogue след седем години с една удивителна мартенска корица, включваща 40 звездни дами. Сред тях можем да видим куп супермодели, поп звезди, филмови звезди и много други, като място намират и дуети майка-дъщеря, като Кейт и Лила Мос и Синди Крауфорд и Кая Гербер.

Няма как да минем и без супермоделите на 90-те Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Кристи Търлингтън и Линда Еванджелиста. Сред тях са и младите им последователки като Джиджи Хадид, Ирина Шейк, Кара Делевин, Карли Клос. А-листа продължава още с Джейн Фонда, Опра Уинфри, Салма Хайек, Селма Блеър, Виктория Бекъм, Ариана Дебоуз, Аня Тейлър-Джой, Лавърн Кокс и Серена Уилямс.

Енинфул, който обяви през 2023 г., че се оттегля от поста на главен реадактор, избра известния фотограф Стивън Мейзъл. Гримът на всичките 40 дами е дело на Пат Макграт.

"Когато се стигна до последния ми брой, знаех, че корицата ще бъде посветена на жените. Разбира се! Жените са оформяли британския Vogue вече близо 108 години и със сигурност са информирали всеки момент от моя шест и половина години престой тук, да не говорим за това, че са ме водили и напътствали през целия ми живот", пише Енинфул в част от последното писмо на редактора.

"Това беше наистина великолепна глава за мен лично тук в британския Vogue, но на снимачната площадка онзи ден беше очевидно, че ценим най-много заедността, общността и работата в екип", заключва той.

Модният редактор ще остане в семейството на Condé Nast, докато преминава в нова роля като редакционен съветник за британския Vogue и глобален творчески и културен съветник за Vogue.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA