Елизабет II и правилата за нейния безупречен стил

Казват, че Eлизабет никога в живота си не е слагала дънки и не е трудно да допуснем, че това е истина. Най-дълго управлявалият британски монарх е олицетворение на официалната визия и вече дълги години тя е пример и вдъхновение за другите високопоставени фамилии на Стария континент. Когато става въпрос за протокол, всеки малък детайл е от значение, и докато всички обсъждат стилната еволюция и понякога революция на Меган и Кейт, мислим че 94-ият рожден ден на Елизабет е добър повод да обърнем поглед към жената, която всъщност налага модните правила в британското кралско семейство.

Елизабет II и правилата за нейния безупречен стил

Ярък монохром

Повечето хора свързват образа на кралицата с нейните едноцветни тоалети, които, както всичко оставало в гардероба й, имат конкретна цел. Елизабет се е обличала във всеки ярък нюанс на дъгата, но най-често в зелено и жълто, и идеята зад този избор е тя да се отличава от останалите присъстващи, когато е на светско събитие или друг вид проява. По този начин всички имат лесна възможност да я забележат и да получат усещането, че са установили личен контакт с нея. Както и предполагате,  Елизабет не избира сама своите костюми. Те се съхраняват в отделна стая в двореца, в която тя самата никога не е влизала. Всеки път, когато трябва да се подготви тоалет за конкретна публична поява, специален служител носи на кралицата мостри от материята, тя взима решение, след което екип от дизайнери се заема с изработката.

777777777

Аксесоарите са от значение

Едно от любимите допълнения към всеки тоалет на кралицата е брошката. Всъщност публичните изяви, които монархът прави без този аксесоар са рядкост.  Елизабет притежава колекция от брошки, всяка от която е подарена или изработена по конкретен повод.  Също така кралицата рядко може да бъде видяна без своята дамска чанта, в която държи червило и пудра, за да освежи грима си и, според източници, близки до Двореца, тя използва чантата, за да предава тайни съобщения на своите служители.

77777777777

Традиция преди всичко

Елизабет II е отявлен привърженик на традиции, които нейното семейство е следвало години наред и модните правила не правят изключение. Една някои от точките в протокола, с които всяка жена-член на кралското семейство трябва да се съобразява гласи: ако събитието е официално, шапката е задължителна,  чорапогащите и ръкавиците също. Палтото, ако има такова, никога не се премахва на публично място,  дори когато под него има блуза.

77777777

Дрехите имат послание

Понякога завоалирано, понякога – не толкова. Елизабет окуражава членовете на кралското семейство да координират тоалетите за официалните визити в конкретни страни според традициите на културите, които посещават. Така например, тази година по повод гостуването си в Ирландия, Кейт Мидълтън заложи на зелено. Именно по тази причина много от британците търсят скрити послания във всяка официална визия на кралицата и вярват, че тя изразява своите политически подбуди със своя избор на дрехи. Дали това наистина е така, можем само да гадаем.

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA