Fusion приказката на Нели Митева завладя Виена

Колекцията CULTURE CLASH ни пренесе в Южна Африка, на десетки хиляди километри от реалността.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 24 септември 2021

Фотография: Thomas Lerch

Винаги сме някак щастливи, когато българските успехи прескачат пределите на границата и включват останалата част от света в творческата магия.

Нели Митева представи дизайнерската линия CULTURE CLASH в известния музеен комплекс MuseumsQuartier във Виена, като част от тяхната Седмица на модата.

Капсулната колекция е вдъхновена от пътуване до Южна Африка, където самата Нели открива умопомрачителната красота на местността и веднага се влюбва в геометричните мотиви, изобилието от принтове, флоралните вдъхновения и силния цветови контраст.

Първата част от колекцията включва модели, изградени въз основа на създадената от нея мулажна техника. В една и съща рокля се съчетават оригиналните платове с автентични африкански десени и драпираните, нагънати части от автентични български тъкани.

С визията на пловдивския текстилен дизайнер Динка Касабова се случва втората група дизайнерски решение. Инспирационни снимки от знакови пейзажи в Южна Африка образуват фона на десена, а самите мотиви са решени в подобен на автентичните наивистичен стилизиран дух, преплитайки флорални африкански със стилизирани български мотиви.

Бляскавите и атрактивни бижута са създадени от Велислава Божинова, а всички попадения от котешката пътека ще откриете в галерията по-горе.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA