Модните тенденции, за които да забравите през 2022

Нещата, които се надяваме да останат в старата година...

Димитрина Иванова
Димитрина Иванова 30 декември 2021

Фотография: Instagram @blancamiro

Вероятно вече сте направили личните си равнометки за изминалата 2021-ва и сте си дали обещания за новата. Може сред тях да не присъства обновяване на гардероба, защото то така или иначе се случва постоянно, но все пак сме сигурни, че има нещо, което бихте изхвърлили или подарили на някого. Хубавото на изминалата година в това отношение беше, че ни върна малко в реалността, за да осъзнаем, че всъщност в гардероба ни има и други неща освен пижами и анцузи. В същото време обаче се откроиха някои тенденции, които в началото сякаш изглеждаха cool, но в последствие, след като започнахме да ги виждаме навсякъде, ни се струва, че съвсем спокойно могат да останат в миналото.

Дори и излезли изпод ръката на Демна Гвасалия и с токчета, кроксовете никога не са били нещо, което трябва да бъде must have, а 2021-ва сякаш им отреди място точно там. Колкото и да беше забележително сътрудничеството на марката с Balenciaga и колкото и инфлуенсърите да се опитват да покажат колко фешън могат да бъдат тези обувки, те не са и мястото им е някъде в килера. Далеч от очите или поне далеч от Instagram.

По един или друг начин карго панталоните винаги намират начин да се наложат, дори и като микро тренд. Нещо, което се усети през последните месеци. Моделите обаче станаха още по-широки, цветни и всъщност никак вдъхновяващи. Този модел панталон винаги е бил труден за комбиниране, особено в елегатни тоалети, а сега изглежда още по-грубо и често го виждаме лошо съчетан. Така че се надяваме все по-малко да го виждаме, облечен от поредния инфлуенсър.

Големите яки в стил Питър Пан, които се наложиха още в началото на 2021-ва, изглеждаха като нещо ретро, но супер шик, което не можем да подминем и да не добавим в гардероба си. Виждахме ги върху ризи, рокли, пуловери и дори суитшърти и тениски, а някои марки ги предлагаха отделно и така можехме да ги слагаме, където решим. Целият този стил ала „Малка къща в прерията" обаче сякаш ни дойде в повече, пренасити мрежата и започна да изглежда демоде. Така че бихме оставили тези яки на дъното на гардероба за 2022-ра, защото след някоя и друга година може би пак ще се появят сред трендсетърите.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA