Миналото среща бъдещето в новата haute couture колекция на Dior

Мария Грация Киури лавира умело между ready-to-wear философията и разбиранията за висшата мода.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 25 януари 2022

"По-важно е да говорим за човечеството. Бих искала да бъдем повече заедно и да се подкрепяме, да оценяваме работата. Вероятно съм малко старомодна, но се интересувам от истинското. Предпочитам да прекарвам време с истински хора", споделя Мария Грация Киури при представянето на новата си haute couture колекция за Dior.

Креативният директор на иконичната модна къща влага всичките си усилия и този път на подиума представи уникалната връзка между майсторските модели и неочевидните детайлни конструкции, които всъщност ги правят толкова впечатляващи.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКИ ГОРЕЩИ МОДНИ ТЕНДЕНЦИИ НА 2022

Любопитното е, че Киури запазва класическия почерк на Dior и не бяга твърде силно към haute couture крайността. В цветовата гама продължават да доминират черно, бяло и сиво, а бродериите, дантелите и изчистените силуети отново са издигнати на пиедестал.

Особено интересни ни се сториха дългата кашмирена пелерина в екрю и елегантният гащеризон с геометрични акценти, който всъщност откри ревюто. Мястото на случването му е градината на Musée Rodin, украсявана в продължение на 280 000 часа от 380 артисти. Своеобразната инсталация ще бъде отворена за посетители и почитатели на Dior от 25 до 30 януари.

Именно връзката между миналото, занаята, бъдещето и сегашните модни виждания, вдъхновява Киури. "Това е начин да помогнем на модата да оцелее. Освен ако всички не отидем да живеем в метавселената. Тогава не е необходимо."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA