Супермоделите от 90-те се събраха за ревю в памет на Върджил Абло

Емоционално, но и вдъхновяващо беше ревюто на Off-White, което даде старт на Седмицата на модата в Париж

Фотография: Profimedia

Може би нямаше по-добър старт за Седмицата на модата в Париж от ревюто на Off-White, с което бе представена колекция есен/зима 2022-2023. Първото за марката след смъртта на нейния създател – дизайнерът Върджил Абло. Точно затова то беше изключително емоционално и премина под темата Spaceship Earth: an Imaginary Experience – като напомняме за въздействието, което Абло имаше. Напомняне, че дрехите, които създаваше са направени, за да носят послание, но преди всичко и забавление.

А за да почетат човека, който наистина промени модния свят, на едно място се събраха редица звезди – и на подиума, и на първия ред. Сред тях и супермоделите от 90-те – Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Хелена Кристенсен, Амбър Валета, които показаха тоалети, започнати от самия Върджил и довършени от екипа му в Off-White. Разбира се, не липсваха и томодели от по-младото поколение като Кая Гербер, Бела и Джиджи Хадид, Джоан Смолс, Карли Клос, Адут Акеч и други. Нямаше как обаче сред звездния каст да не се открои и появата на тенис легендата Серина Уилямс.

От първия ред на шоуто се насладиха Карла Бруни, творческият директор на Balmain – Оливие Рустейн, Фарел Уилямс, но със сигурност най-голямо внимание привлече бременната Риана, която беше в компанията на половинката си – A$AP Rocky.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA