Завръщането на мокасините през есента

Безброй звезди ни вдъхновяват как да носим този вечен и нестихващ хит сред обувките.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 24 август 2022

В междинните все по-кратки сезони имаме нужда от удобни обувки, но и от такива, която могат да се съчетават и с най-лудите ни идеи.

Въпреки че корените им лежат векове назад и са свързани с коренните жители на Северна Америка, съвременни версии на мокасините "Индиански обувки" остават доста популярни и до днес. Като се започне от масивни модели и се стигне до по-елегантни, непретенциозни стилове, има мокасини за всеки вкус.

Това са любимите ни мокасини, които устояват на времето и промените в модата. Знаменитости като Зендея, Бела Хадид, Хейли Бийбър и Лили Колинс ги преплитат като част от ежедневния им аутфит толкова често, че си позволихме да обобщим с какво най-вече си отиват обувките, към които посягаме като по часовник всяка есен.

Мокасините никога не са излизали от мода, но в последната година са навсякъде. Те могат да изглеждат еднакво стилно в комбинация с накъсани дънки както ги е съчетала Емили Ратайковски, както и с широки черни панталони като Зендея, която съживи 90-те с аутфита си.

Спокойно можем да кажем, че този тип обувки са основа част от гардероба ни, независимо от сезона, като комфортът и гъвкавостта, които предлагат, доказват защо. Можете да ги носите навсякъде – с дънки и блейзър в офис, но и с романтична рокля на вечерна среща.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: "НАЙ-УДОБНИТЕ МИ ТОКЧЕТА" Е ИЗРЕЧЕНИЕ МЕЧТА

Докато черното е класическият избор, кафявите, бежовите и белите нюанси са също толкова популярни, а Лили Колинс показва как да носите мокасини в по-светъл цвят с красива рокля през последните дни на лятото.

Ето още няколко идеи как да носите мокасини през есента:

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НАЙ-СТИЛНИТЕ ОБУВКИ, КОИТО ЩЕ НОСИМ ТАЗИ ЕСЕН

С рокля

Късите рокли изглеждат страхотно с тази задължителна за есента обувка. Въпреки това, за да изглежда резултатът свеж, забавен и интересен, препоръчваме да обуете бели чорапи до кокълчето. Така визията ви ще има този грънч полъх, който всички посрещаме с усмивка тази година.

С официални панталони

В списъка с артикули, които правят своето завръщане през 2022 година, официалните панталони определено са в челната петица. Въпреки че са основен продукт, когато става въпрос за работни униформи и официални събития, мокасините всъщност могат да помогнат да направите този стил подходящ за излизане след работа. Това е универсална комбинация, която със сигурност ще привлече вниманието през есента дори с бюстие и риза над него.

Със сако и дънки

Може да се чувствате комфортно и в същото време да изглеждате стилно. Носейки най-големият хит тази година - oversized сако с елегантни мокасини със сигурност ще привличате всички погледи във вас по време на разходката ви в града, а освен това ще ви е и адски удобно.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA