"Най-удобните ми токчета" е изречение мечта

Даваме ви няколко съвета, за да я сбъднете.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 02 август 2022

По закон обуваме токчетата си за коктейли, срещи и срещи с приятели. С този факт обаче идват и важните критерии като удобство и комфорт, за да можем в края на вечерта (или сутринта) да не умираме от болка.

Могат ли всъщност токчетата да бъдат удобни? Простият отговор е - да, могат, стига да спазвате нашите прости съвети при избора на високи обувки за страхотност при всякакви обстоятелства.

токчета

КАЧЕСТВЕН МАТЕРИАЛ

За да нямат срок на годност само сезон или дори по-малко, винаги избирайте модел, изработен от висококачествени материали, който от своя страна ще ви предложи удобство и комфорт през цялото време на носене.

Естествената кожа е чудесна опция поради своите еластични свойства. Така, ако е топло и кракът ви се подуе, то обувката постепенно ще се адаптира към формата на стъпалото ви. Правилото, разбира се, важи за всички видове обувки.

дцфжгбхн

ВИСОЧИНА

Безспорно високите токчета издължават фигурата, придавайки ѝ повече елегантност и женственост, но ако добавените сантиметри са в повече, настъпват нарушения в стойката и походката. Това от своя страна ще доведе до дискомфорт, понижаване на увереността и нелепо излъчване.

Най-удобната височина на тока според специалистите е от 5 до 7 сантиметра. Ние, вярваме, че дори с два сантиметра по-нисък ток може да изглеждате грациозна.

жбнх

РАЗМЕР

Винаги избирайте правилния размер обувки. Макар и онзи чифт, който гледате отдавна, да е намален и да сте почти на прага на завършване на поръчката - ако не е вашият номер, не рискувайте. Има огромна вероятност да ги обуете веднъж и след това да търсите приятелка, на която да ги подарите.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАК ДА КООРДИНИРАТЕ ОБУВКИТЕ С АУТФИТА СИ?

гбхнй

СТЕЛКА

Макар да е доста подценявана заради незабележимите си качества, стелката също е важен елемент, за да се чувствате удобно в обувките си на висок ток. Препоръчваме по възможност да са винаги от естестени и дишащи материи, за да не се запарва или хлъзга кракът.

Фотография: Pexels.com

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA