Max Mara ни кани да преоткрием Ривиерата

Пролетно-лятната колекция на марката олицетворява перфектно разбирането за joie de vivre.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 23 септември 2022

Спазвайки неписана традиция, в миналото всички аристократи (и бохеми с отношение към цялата joie de vivre философия) са затваряли вратите на грандиозните си вили между април и септември, и са се насочвали директно към Ривиерата.

Само че никой не е разбирал по-добре стила на Ривиерата от Рене Перле. Позиционирана в историческите книги като голямата любов на фотографа Жак-Анри Лартиг, тя е музата в неговите най-запомнящи се снимки. Облечена в потници без гръб, обемни платнени панталони, шапки с широка периферия и дълги поли.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 7 ВИЗИИ, КОИТО ДА ПРОБВАТЕ В ПОСЛЕДНИТЕ ТОПЛИ ДНИ

По същия начин, но в сферата на архитектурата, Айлийн Грей разчупва стереотипите. Тя проектира E1027 - крайбрежна вила за нея и нейния любим, която представя уникален, но същевременно женствен поглед върху модернизма.

Затова и новата пролетно-лятна колекция на Max Mara следва примера на смело, директно изразяване - с модели, които не са създадени просто да се носят, а с които да се живее.

Дали Перле и Грей са се срещнали някъде по лазурните брегове можем само да гадаем, но творческият екип на марката си представя, че са - може би на терасата на E1027, където мекият лен просто се слива със средиземноморското синьо, а хоризонтът изглежда безкраен.

Факт, звучи идилично, но толкова, толкова прекрасно. See for yourself!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA