Oh La La Париж! Какво ни предложиха Chloе и Givenchy

Дефилетата продължават, а ние ви показваме най-интересното от Седмица на модата.

Ася Иванова
Ася Иванова 29 септември 2023

Chloe

Chloe

Chloe

Chloe

Chloe

Chloe

Chloe

Chloe

Chloe

Chloe

Givenchy

Givenchy

Givenchy

Givenchy

Givenchy

Givenchy

Givenchy

Givenchy

Фотография: Profimedia

Днес отново отправяме поглед към модните подиуми в Париж и ви представяме поредната порция дефилета и зашеметяващи презентации по време на Седмица на модата.

Както обикновено, Chloé добавя нотка бохемски шик, възхвалявайки индивидуалността и еманципацията на жените. С тази колекция, след три години служба, дизайнерката Габриела Хърст се оттегли от поста творчески директор на марката. Все още не е ясно кой ще е нейният наследник. Тя разби очаканията за мрачно сбогуване и заложи на цветните краски за моделите, които е сътворила. Тя бе избрала и оживените ритми на самбата, на която дефилираха моделите.

По време на дефилето можеше да бъдат видяни бяла рокля с едно рамо, надиплена на поредица от платнени вълни, зискани силуети, геометрични гънки и сюрреалистични тръбести форми. Що се отнася до цветовете, Хърст се насочи към актуална монохромна палитра, прониквайки в естетиката на Chloé с изблици на жълто-оранжево, коралово и сребърно.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКИ ПОГЛЕДИ СА ПРИКОВАНИ КЪМ СЕДМИЦА НА МОДАТА В ПАРИЖ

Eмблематичната френска марка с престижно наследство Givenchy се завърна към корените си, претворявайки дамски костюми и изискани вечерни рокли в нов прочит. Разбира се, перфектната кройка и красив силует отново са на почит. Колекцията бе открита с тоалет от две части в сиво с пола със средна дължина, последван с феерична и прозрачна рокля. И тук цветовете тържествуваха. Бледожълто, лилаво, зелено напомнят, че са цветовете на пролетта. Впечатление правеха асиметричните поли, придаващи "фънк" излъчване на официалните костюми. А моделите бяха комбинирани с високи токове и чорапи до коляното.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA