"Инстинктивна романтика" от Prada на Седмица на модата в Милано

Новата колекция на модната марка е вдъхновена от миналото.

Ася Иванова
Ася Иванова 23 февруари 2024

Фотография: Profimedia

Седмицата на модата в Милано вече е към своя край, но колекциите, която бяха представени, показаха едни наистина вдъхновяващи модели.

Дойде ред и на италианската марка Prada и нейната "Инстинктивна романтика". От модния лейбъл разкриха, че са обърнали поглед към миналото за най-новата си линия дамски облекла, като залагат на контрасти и женствени нотки.

Дизайнерите Миуча Прада и Раф Симънс откриха шоуто, с черна рокля. Двамата представиха една своеобразна игра с контрастите - на вълнените поли е направен разрез, разкриващ бял или цветен копринен слой в долната или в задната им част. На подиума се появиха модели с якета тип "бомбър", палто, напомнящо за силуетите от 50-те години на миналия век и тесни поли тип "молив", носени с прилепнали към тялото плетива.

"Стремим се да създадем нещо красиво и не можем да говорим за красотата, без да погледнем към миналото", казва Симънс в бележките към ревюто. "В този сложен момент е от съществено значение да познаваме историята си, да знаем кои сме ние". Дизайнерите като цяло залагат на издължен силует: някои модели носеха закопчани дълги ризи, прибрани в дълги до земята поли в нежни бледи цветове.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA