Кога да очаквате резултат от новия си режим?

Не спирайте с диетата и упражненията поне месец, за да забележите ефекта в огледалото.

Ася Иванова
Ася Иванова 13 октомври 2023

Фотография: Pexels.com

За да постигнем перфектната форма са необходими доста усилия по отношение на храненето и тренировъчния ни режим. Но кога ще забележим в огледалото някакъв резултат?

Това е един много важен въпрос, тъй като често хората се отказват от тренировките, след като не виждат резултат след седмица-две потене над уредите. На първо място трябва да знаете, че за да видите добре оформени мускули, ще трябва да бъдете търпеливи.

Забравете плановете, когато тренирате

Истината е, че всичко зависи от това дали сте тренирали някога и колко, както и колко често и колко интензивно тренирате в момента. Специалистите обясняват, че обикновено се виждат резултати между 4 и 12 седмици. Или иначе казано – трябват 4 седмици, за да видите вие резултати, 8 седмици – да ги видят близките ви и 12 седмици – за останалия свят.

И ако това ви се струва като много време, обърнете внимание на другите признаци, че тренировките са ефикасни, като например това, че изкачвате стълби без да се задъхвате, имате повече енергия, щастливи сте.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТРЕНИРОВКАТА НА ДЖЕНИФЪР АНИСТЪН: 15-15-15

спорт

Тежести

Ако ви се иска да оформите мускулите си възможно най-бързо, съсредоточете се върху упражненията с тежести, както и интервалните тренировки, като ги правете поне 3-4 дни седмично. Това ще ускори метаболизма ви, по-бързо ще изгорите мазнините, за да се покажат мускулите. 

Също така не забравяйте да си давате почивка между тренировките, за да позволите на тялото да се възстанови - ако прекалите, може да се сдобиете с травма.

Протеини

Не забравяйте и диетата - ако мускулите са целта ви, добавете повече протеини в менюто си. Започнете с грамаж, равен на теглото ви. Може и да ви звучи много, но мускулите имат нужда от тази енергия, за да издържат по време на тежка тренировка и след това да се възстановят.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA