Добрите стари ролки за коса се завърнаха

Без да горим и накъсваме косата си, сега може да се сдобием с онази шик прическа като на супермоделите от 90-те.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 10 ноември 2022

Ролки за коса са използвали много от нашите майки преди години, когато е нямало електрически маши, преси и сешоари. 

Въпреки че в днешно време разполагаме с тези екстри, които ще ни дадат красиви и стилизирани къдрици бързо, те несъмнено вредят на кичурите.

Затова, както всичко през 2022г., което е полезно, колкото се може по-естествено и лесно е на почит, така и добрите стари ролки биват избирани от множество известни личности и техните фрзьори.

ПЛЮСОВЕ

Освен по-естествени къдрици, с тях ще запазите косата си по-жизнена и здрава.

Може да се каже, че обемът, постигнат чрез различни ролки за коса, определено се получава и песимистките просто трябва да пробват. Но това какви точно ще изберете, зависи от това колко дълго се задържа формата според вашата собствена текстура и колко точно ще стегнете кичурите с тях.

Според специалисти е важно косата да е напълно студена преди да ползвате ролки. Другото нещо е да не се бърза с тяхното сваляне, защото трябва време буклите да се оформят и стегнат.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДО ВСИЧКИ ДАМИ С КЪДРИЦИ: МЕТОДЪТ „CURLY GIRL" Е ТУК!

МЕТОД

Изсушете със сешоар с голяма кръгла четка и веднага добавете ролките към косата. Керамичната кръгла четка винаги е най-добрият вариант, тъй като разпределя топлината по-лесно през кичурите. Меката четка е изключително важна, за да получите правилното покритие, след като ролките са премахнати.

Ако искате игрива бухнала коса в стил 90-те може да заложите на велкро ролки. Те винаги ще ви осигурят по-пухкав резултат. Спрей за текстура преди навиване и мека четка за финал ще бъдат перфектната комбинация за този външен вид на супермодел от 90-те.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МОЖЕШ ДА ИМАШ ТЪНКА, НО ОБЕМНА КОСА

Освен велкро ролки, има и такива, които се огъват и връзват. Те представляват извиващи се пръчки от мека текстура. Има ги в различна дебелина. Но къдриците от тях са по-различни и не могат да направят онзи обем, който големите със залепващ материал по тях постигат.

С тях се получават отпуснати къдрици, които падат по дължината на косата ви и са по-скоро под формата на "S", а колко точно ще е къдрав кичура отново зависи от това колко го стягате и каква дебелина ролка използвате.

Фотография: Instagram, Pexels.com

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA