5 неща за нужни за по-гъста и по-дълга коса

Следвайте нашите съвети, за да заздравите косъма.

Ася Иванова
Ася Иванова 19 юни 2023

Фотография: Pexels.com

Дългата и гъста коса е мечта за всяка жена. За да се радвате на красива грива обаче, е необходимо да се погрижите за нейното здраве.

Шампоанът и балсамът не са достатъчни. Допитахме се до специалистите и разкрихме няколко момента, които са жизнено важни, за да се сгъсти вашата грива и да започне да расте по-бързо. Ето как!

ЗДРАВОСЛОВНА ДИЕТА

Няма да се уморим да го повтаряме. Но здравословната диета е това, което ще ви даде здрава коса, кожа и нокти. Всеки косъм отразява здравословното ви състояние, така че колкото по-здрави сте, толкова по-красива ще бъде косата ви. За да избегнете косопад, включете в менюто си подходящи количества желязо (чисто червено месо, яйца, броколи, риба тон) и протеини (домашни птици, риба и зеленчуци), както и добър източник на витамин С (тъмнозелени зеленчуци и цитрусови плодове).

ПОДХОДЯЩА ЧЕТКА

Третирайте косата си внимателно. Използвайте гребен с широки зъбци, за да разрешите косата след миене. Използвайте най-подходящата четка за вашата коса. Използвайте гребени, шноли, фиби и всякакви аксесоари, които няма да опъват или накъсват косата и които трябва да стоят нежно на скалпа, без да го нараняват. Използването на подобни аксесоари с лошо качество може сериозно да увреди косата.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 5 НАЧИНА ДА ПОДГОТВИТЕ КОСАТА СИ ЗА ГОРЕЩИТЕ ДНИ

здрава и красива коса

МИЕНЕ НА КОСАТА

Ограничете миенето на косата и използвайте подходящ шампоан и балсам. Къпете се всеки ден, разбира се, но косата ви няма нужда от толкова миене, напротив. Здравата коса е защитена от естественото омазняване на скалпа, а честото къпане отмива натуралната защита и оставя косата суха и чуплива. Използвайте нежни шампоан и балсам, подходящи за вашия тип коса.

ИЗБЯГВАЙТЕ ХИМИКАЛИТЕ

Опитайте се да избягвате химичната обработка. Въпреки че днес нещата са много по-добри, третирането на косата като къдрене, боядисване и изправяне все още уврежда косата. Ако е необходимо, за да постигнете стила, който искате, разбира се, направете го. Но ако искате здрава, дълга коса, ограничете подобно третиране до минимум.

БЕЗ СЕШОАР

Избягвайте да използвате сешоар. Попийте косата с кърпа, не търкайте, а просто деликатно попивайте.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАКВИ СА ФАЗИТЕ НА РАСТЕЖ НА КОСАТА?

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA