5 начина да подготвите косата си за горещите дни

Положете грижи сега, за да се радвате на красива грива през лятото.

Ася Иванова
Ася Иванова 22 април 2023

Фотография: Pexels.com

Лятото наближава и скоро идват горещите дни, в които ще се припичаме на плажа или ще прекарваме с дни край басейна. Ето защо е важно да подготвим косата за тези месеци от годината, в които тя търпи повече увреждания.

Ако все още не сте започнали да полагате повече грижи за своята грива, време е да започнете, за да избегнете бъдещи проблеми с нея. Слънцето е не само наш приятел, но и враг, защото има свойството да изсушава и отслабва значително косата. А хлорът в басейна и солта в морето допълнително утежняват положението.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ИМА ПРАВИЛНА ТЕМПЕРАТУРА ЗА МИЕНЕ НА КОСАТА

Но не се притеснявайте, защото сме подготвили списък с основни съвети, които ще ви помогнат да се похвалите със сияйна и копринена коса през летния сезон.

коса

ПОДСТРИЖЕТЕ КОСАТА СИ

Сега е идеалният момент да подстрижете косата си. През студените месеци сте използвали непрекъснато сешоари и стилизиращи уреди, които също са увредили вашата грива, затова премахнете малко от краищата и почистете косата, за да изглежда перфектно през следващите месеци.

ЗАБРАВЕТЕ ЗА БОЯТА

Поради допълнителното излагане на косата ни на ласките на слънчевите лъчи през лятото, косата изсветлява. Именно поради тази причина ви съветваме да боядисването, което допълнително ще увреди косата и ще умножи щетите през тези месеци. Само за няколко месеца е, така че може да издържите. В случай, че не можете без да обновите цветя си, поне използвайте щадящи бои за коса без амоняк.

ЗАЩИТЕТЕ КОСАТА СИ

В горещите дни е изключително важно да защитите косата си, така както защитавате и кожата си. Ако ще прекарате много часове на слънце, напръскайте косата си със слънцезащитен спрей или сложете една кокетна капела.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЕТО ЗАЩО Е ПО-ДОБРЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ КОПРИНЕНА КАЛЪФКА ЗА ВЪЗГЛАВНИЦАТА СИ

коса

ХИДРАТАЦИЯ

Един от най-важните моменти за красива коса е нейната хидратация. Препоръчваме ви да използвате шампоани без сулфати или парабени, за да избегнете раздразненията върху скалпа ви. Използването на балсам е една съществена стъпка, която не трябва да пропускате. Той ще подпомогне овлажняването на косата и ще й придаде допълнителен блясък. Като последна стъпка препоръчваме да използвате маска за коса веднъж седмично. Оставете я да действа около 30 минути и веднага ще видите моментален резултат. Използването на продукти с кератин или други овлажняващи съставки също е от значение.

ПОДХРАНЕТЕ С ВИТАМИНИ

Всички знаем, че добрата диета е от съществено значение за добрия вид на нашите кожа и коса, тъй като те се подхранват от витамините и минералите, които си осигуряваме с ежедневната си диета. От какви витамини обаче се нуждае косата ни? 

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАКВИ СА ФАЗИТЕ НА РАСТЕЖ НА КОСАТА?

Витамин А: помага за постигане на по-блестяща и по-хидратирана коса.
Витамини от група В: регенерират клетките и допринасят за растежа.
Витамин C: има мощно действие срещу свободните радикали, предпазва косата ни, спира косопада и спомага за по-доброто усвояване на желязото .
Витамин D и E: те също допринасят за подобряване на здравето на косата ни чрез подобряване на кръвообращението, в допълнение към предотвратяването на сухота и проблеми с косопада.

След като вече знаете тези основни похвати, в които да се сдобиете с копринена и блестяща коса това лято, смело ги приложете на практика и покажете страхотната си коса.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA