Ламинирайте сами веждите си, лесно е

Следващите редове ще ви покажат как да овладеете този така актуален тренд до съвършенство.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 11 август 2022

Истината е, че още преди години дамите от висшето общество са използвали сапун или малко зехтин, за да оформят по-добре гъстите си вежди. Тогава също са били модерни естествените, повдигнати такива, съответно жените не са ги скубали и почиствали.

В момента така наречените "сапунени вежди" отново са на мода. И причината е много проста – любимите ни знаменитости.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАК ДА ОФОРМЯТЕ ВЕЖДИТЕ СИ КАТО ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

Сапунените вежди станаха хит и в Instagram и YouTube, където все повече бюти влогъри показват нагледно как да си ги направите. Така постепенно изместиха поставянето на лак за коса или специален гел за вежди, които някои козметични компании предлагат.

Всъщност има само две правила за постигането на въпросния перфектен резултат. Единият е да не подрязвате веждите с ножичка, за да може да се фиксира дължината нагоре, а другият е да използвате не какъв да е, а глицеринов сапун.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЛЕТНИТЕ ГРИМ ПРОДУКТИ, БЕЗ КОИТО НЕ МОЖЕТЕ

Другото, което ви трябва, са чиста течка за спирала и 2-3 капки вода.

Какво да правите: Намокряте четката с водата, втривате я в сапуна и сресвате, приглаждайки веждите нагоре с бързи и еднакви движения. Ако веждите ви са много дълги, можете да направите завой назад с четката до постигате на желания резултат. Така може да изберете колко "повдигнати" да бъдат. Работете бързо, защото сапунът изсъхва бързо и след това ще е трудно за редакция.

Накрая може да натиснете с пръсти за по-добра фиксация и "залепяне" на веждите за кожата. Благодарение на бързия и лесен метод, веждите ви могат да издържат цял ден, че дори и повече. Единствено е нужно да не ги мокрите.

Честито! Вече имате ламинирани вежди.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA