Летните грим продукти, без които не можете

Навън става все по-топло, искаме да носим все по-малко плат върху себе си, но и все по-малко продукти по кожата си! Колко познато, нали?

Когато навън е топло и градусите се повишават, топлината и влагата отварят порите, а кожата иска да диша все повече. Затова и всеки следващ продукт се усеща в тежест.

Сухите продукти съдържат талк или различни видове пудри, които допълнително създават усещане за сухота, каквото липсва при по-кремообразните и течни текстури. Те съдържат различни масла, които хидратират и омекотяват кожата. Освен това, когато имате "течен" или "кремообразен" слой по устните или скулите, то изгарянето на кожата е в пъти по-малко възможно.

Тук идва и въпросът. Кои са летните грим продукти, без които не можем?

skicare

ЛЮБИМИЯТ BB/CC КРЕМ

Нека да развенчаем мита за тези абривиатури – cc крем идва от colour cream, a bb крем от beauty balm. CC кремовете обикновено са по-течни и идеални за летните месеци. Другият вариант, който може да използвате, ако печете само тялото и пазите лицето си (така, както и ние съветваме) е кремът с автобронзант. Освен да се купи готов, можете да го направите и сами като капнете концентрат автобронзант в регулярния ви дневен крем. Разбира се, при всички варианти избирайте продукт със слънцезащитен фактор. Ако не го направите, то задължително нанасяйте такъв като последен продукт.

red

ТЕЧЕН РУЖ

Преди години никой не би предположил, че течните ружове ще са такъв хит. За щастие обаче естествените визии са все по-предпочитани. А и какво по-добро от здрава, но в същото време румена кожа? Нанасяте няколко точици, а може да разнесете дори с пръсти.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ГРИМ VS. ДЪЖД - КАКВО, КАК И ЗАЩО

lipstick

ГЛОС С PLUMP ЕФЕКТ

Всички обичаме обемни устни и всички имаме любим летен гланц. Обикновено той е с хиалуронова киселина за увеличаване обема и с мента за охлаждане. Ако е с цвят, може да се ползва и като руж, и като сенки. Мокрият ефект сега е много модерен и придава визия на русалка, току-що излязла от водата.

browgel

ГЕЛ ЗА ВЕЖДИ

Отдавна казахме "bye” на плътните и дебели вежди. Това лято е достатъчно да ги срешеш с безцветен, но фиксиращ гел, за да повдигнеш косъмчетата. Истината е, че всеки човек има форма на веждите, която е естествена и правилна за лицето му. С такъв гел те се подреждат сами и формата се появява, без да се рисуват допълнително. Разбира се, ако има дупки, може да запълните с писец за вежди.

sprayforface

ХИДРАТИРАЩА ВОДА ЗА ЛИЦЕ

Този продукт със сигурност е must-have за летните жеги. Няма нищо по-хубаво от това да извадиш любимата хидратираща вода от чантата и да разхладиш лицето си. Тя не е обикновена вода, тъй като съставът ѝ не разваля грима, а напротив. След като хидратира кожата, тя няма да е жадна и да "изпие" грима ти. В повечето случаи имат и уникални аромати, което винаги е бонус.

Лятото е месец на забавления, късни разговори и сутрешни заспивания, затова е нужно гримът винаги да изглежда свеж, а кожата - хидратирана.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA