Важно е да почиствате четките си за грим

Има няколко правила, които наистина не е редно да пропускате.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 21 септември 2022

Без значение дали използвате само лек фон дьо тен или се развихряте постоянно, ако искате да нанесете макиажа си добре, не можете без четки за грим.

Ако изберете качествени такива и се грижите добре за тях, ще ви служат дълго време. Но не и ако не ги почиствате - старателно и редовно.

цдфгх

Оставяйки грим по четките си, той започва да се разлага, а косъмчетата започват да събират мръсотия, която нанасяте на лицето си със следващото използване. Освен ситни пъпчици, можете да получите зачервяване, комедони, черни точки и дори акне.

Не е за пренебрегване това, че пренасяйки бактериите по кожата си, замърсявате и останалите си козметични продукти.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СПЕЦИАЛНИТЕ ГРИЖИ ЗА КОЖАТА ПРЕЗ ЕСЕНТА

С други думи, веднъж влезе ли бактерията в крема за лице или друг любим артикул, това го разрушава и е повече от възможно да се стигне до обрив на цялото тяло. Затова...

sdfgh

ЕЖЕДНЕВЕНО ПОЧИСТВАНЕ

Важно е да се почистват след всяко използване. Това се прави със специален спиртен разтвор за четки. Казваме "специален", а не просто спирт, защото в него има допълнения, които ги подхранват и няма да ги разрушат. Чистият спирт изсушава косъма.

Дръжте четката надолу или в диагонална посока. Впръскайте спрея и внимавайте той да не попадне в същината на четката, където са залепени косъмчетата за дръжката.

Избършете в кухненска хартия с леки и плавни движения. Повтаряйте, докато не остане нищо по хартията.

dfgh

СПЕЦИАЛНА ГРИЖА

В зависимост от това колко често ги ползвате, изпирайте поне веднъж на две седмици. Може да ги "изкъпете" със шампоан или със сапун, обогатен с масла.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТОВА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГРЕШКИ В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА

Сложете четката под течаща топла вода и отново внимавайте да не потопите металния корпус.

Сложете в ръката си няколко капки шампоан и с въртеливо движение притискайте четката в дланта си, като внимавате да не е прекалено силно.

фгхй

Може да използвате подложка за четки както е показано на снимката по-горе или директно да притиснете върху сапуна. Изплакнете четките с вода, докато отстраните напълно замърсяванията.

Оставете ги да съхнат в хоризонтално положение върху кухненска хартия. Избягвайте да поставяте върху кърпа, защото може да се образува мухъл.

Фотография: Pexels.com

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA