SOS за кожата при слънчево изгаряне

Никой не иска да донесе със себе си слънчево изгаряне след края на почивката, но ето какво да направите при положение, че се случи.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 09 август 2021

Не знам за вас, но въпреки старателното спазване на всички правила по отношение на слънцезащитата (разбирайте: фактор 50, предварително нанасяне, стоене под чадъра и т.н.), почти всяка година, връщайки се в града, изглеждам малко по-червен от току-що появилите се на пазара розови домати.

Очаквайки доматите да се превърнат в приятен млечен шоколад (sorry, знам, че звучи странно), реших да събера всички експертни съвети за справяне с проблема. И, разбира се, да ги споделя с вас. You're welcome!

ОЩЕ ОТ GRAZIA: А ВИЕ ЗНАЕХТЕ ЛИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА НОСИМ ПРОДУКТИ СЪС SPF ВКЪЩИ?

57

Вземайте хладни вани или душове, докато нещата не се успокоят. В никакъв случай топла или гореща вода.

Подсушавайте се внимателно. Веднага щом излезете от банята, подсушете кожата си, но оставете малко вода върху нея. Тогава нанесете хидратиращ продукт, който ще помогне за облекчаване на сухотата.

Използвайте продукти с алое вера или соя. Внимавайте изключително много при подбора на продукти, за да не раздразните кожата си допълнително.

Пийте още повече вода. Когато сте прекарали повече от необходимото време под жарките лъчи на слънцето, наваксайте с течностите. Тялото ви има нужда поне от 2 литра на ден.

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТАЙНИТЕ НА СЪВЪРШЕНИЯ (И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЗДРАВОСЛОВЕН) ТЕН

Ако се появят мехури, оставете ги намира. В случай че забележите мехури, значи имате слънчево изгаряне от втора степен. Не правете нищо насилствено, ако искате кожата ви да се излекува и да я предпазите от инфекция.

Вземете допълнителни мерки. Носете дрехи, които покриват кожата ви. Хубаво е да не допускате пряка слънчева светлина да прониква през тях, поне докато червените места по тялото ви не започнат да покафеняват.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA