Спрете да се криете и нека се справим с проблемната кожа

Гамата Effaclar от La Roche-Posay обещава по-бързо и по-лесно изчистване на кожата. Всичко това = по-високо самочувствие.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 08 април 2022

Премахването на акнето и несъвършенствата не е само въпрос на естетика. Много често появата на тези видими промени по кожата могат да предизвикат тревожност, дори депресия, което от своя страна ни завърта в порочен кръг. Стига се до появата на ново акне. И на нови проблеми. И на още по-ниска самоувереност.

Проучване, проведено през февруари и март тази година, прави плашещото заключение, че цели 49.7% от тийнейджърите се чувстват зле, когато имат акне или пъпки, а почти 1/3 от тях не искат да напускат дома си, в случай че се сблъскват с някакъв кожен проблем. Макар да не разполагаме с точните цифри за по-възрастните, склонни сме да повярваме, че е доста близо до изложените в предишното изречение.

Смесените чувства, бурните реакции, трудностите и цялата лудост, която светът ни сервира постоянно, карат милиони млади хора да се чувстват така, сякаш никой не ги разбира. Екипът на La Roche-Posay обаче ги.

крем

Effaclar Duo+ крем е внимателно създаден точно за тях (да кажа ли нас?), вземайки предвид младата възраст и желанието да се покажем в най-добрата си светлина. Формулата се основава на три ключови съставки: ниацинамид, който намалява зачервяването и кожните раздразнения, просерад, който предпазва от появата на петна по кожата след акне, и Aqua posae filiformis + маноза, които помагат за възстановяване на баланса на кожния микробиом и стимулират възстановяването на кожата.

Първите резултати са видими само след 12 часа, а повечето проблеми намаляват значително след 8 дни употреба. Под "проблеми" имаме предвид малки несъвършенства, остатъчни цветни белези, пъпки, черни точки и прогресивна хиперпигментация.

серум

Но понеже знаете отлично, че грижата за кожата е като грижата за всичко останало, т.е. не съвсем лесна и проста, ще добавим и Effaclar ултраконцентриран серум. Точно той действа (лесно и просто) като ексфолиращ и успокояващ агент за кожата, като в същото време предотвратява повторната поява на акне и други несъвършенства. С други думи, изглажда неравностите и намалява белезите, причинени от акне.

гел

Преди да вземете каквито и да било решения, не забравяйте, че skincare експертите винаги препоръчват консултация. Както и постоянна ежедневна рутина, която включва крем Effaclar Duo+ и Effaclar почистващ измиващ гел. Въпреки че не обичам прекомерното използване на "трябва", трябва да признаете, че звучи повече от отлично.

Повече информация може да откриете на laroche-posay.bg, както и във Facebook и Instagram.

P.S. Точно в нашия официален IG акаунт може да спечелите страхотен комплект от страхотните продукти, за които говорихме. Условията са прости, крайният срок е 15.04. Остава само късметът да е на ваша страна.

Фотография: PR, Unsplash

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA