Всички очакват Balmain Beauty

Дизайнерът Оливие Рустейн обяви, че ще работи заедно с Estee Lauder.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 30 септември 2022

Balmain ще изненада верните си почитатели със специална линия продукти грижа за кожата, грим и аромати.

Идеята ще се превърне в реалност чак през есента на 2024 г., но емблематичната модна къща вече подписа сделка с Estée Lauder и се очаква партньорството между Оливие Рустейн и изпълнителния директор на компанията да предизвика фурор.

"Повече от десет години заедно с екипа ми разширяваме границите на възможното в модата", споделя креативният директор на Balmain в официално изявление.

"Решени сме да отразяваме начина, по който днешното разнообразно поколение иска да живее и да се облича. Така че, очевидно, нямаше начин да се насочим към красотата, без да сме сигурни, че сме намерили партньора, който разбира и споделя нашия възглед", уточнява дизайнерът.

И добави: "От самото начало екипът на The Estée Lauder Companies ясно показа, че подкрепя отличителната визия на Balmain и нашата цел да разрушим глобалната парадигма за луксозна красота. Знаейки това и знаейки, че Estée Lauder е образецът на съвършенството – е, нямам търпение да започна да работя с тях."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПО-СМЕЛАТА СТРАНА НА BALMAIN И ОЛИВИЕ РУСТЕЙН

Оливие отбеляза, че иска козметиката на Balmain да преодолее разликата между грижата за кожата и цвета. "Имам чувството, че всички носят много грим, но мисля, че е важно да се грижите и за кожата си", казва той. "Много съм горд да работя с Estée Lauder, защото продуктите им са с такова високо качество."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МАЛУМА ПРЕДСТАВИ ДИЗАЙНЕРСКА КОЛАБОРАЦИЯ С BALMAIN

"Рустейн е далновидна сила в световната мода. Очакваме с нетърпение да работим с тях, за да разширим вселената на Balmain и да създадем ново пространство в луксозна красота, което ясно отразява силния, приобщаващ и безстрашен дух на марката", коментират представители на бранда в друго изявление.

Разбира се, зад гърба си Оливие вече има колекция червила с L'Oréal Paris, но това звучи като съвсем ново начало.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA