Най-важните тенденции в грижата за кожата за 2023

В случай, че се вричате в рутинната си грижа, то задължително трябва да сте наясно с тези тенденции.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 27 декември 2022

Въпреки че се опитваме да останем все "по-неопетнени" от технологиите и да водим нормален и спокоен живот по максимално естествен и натурален начин, то напредъкът в грижата за кожата ни дава причина да сверяваме часовниците си по-често от всякога.

За да ви дадем по-подробна информация за какво да държите очите си отворени през идните месеци, изброяваме пет от най-важните тенденции в skincare сегмента, които ще са на гребена на вълната в следващите 365 дни.

цжбнм

ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗВЕЗДНИ БРАНДОВЕ

Сигурни сме, че вероятно въртите очи докато четете това, но идеята за още една линия грижа за кожата на знаменитост не е толкова лоша. Сега ще ви кажем защо. 

Известните личности биха искали да развият бранд, който наистина ще спечели феновете им, така че не бива да ги отхвърляте без да сте ги пробвали. Освен това, няма нищо по-хубаво от това да си купите продукт, който е избран от вашата любима певица или актриса, не е ли така?

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МЕГАН ФОКС ИМА ТАЙНА ЗА МЕКА И ХИДРАТИРАНА КОЖА

жбн

ГРИЖА ЗА КОЖАТА В МЕНОПАУЗА

Тази година, много от брандовете за грижа за кожата имаха предложения, посветени специално на менопаузата, включително "Stripes" на Наоми Уотс. Затова смятаме, че все повече от тях ще насочват вниманието си към темата.

„Продуктите се появиха, защото до голяма степен отразяваха моята собствена история. Чувствах се малко разочарована и сама през този период, който беше в моите ранни 40 години.", разказва Уотс. "Всъщност, дори не знаех как да говоря с лекарите или с приятелите си за това."

Така, тя създава "Stripes", която е изцяло посветена на нуждите на кожата, докато една жена е в менопауза.

цж бн

НИАЦИНАМИДЪТ ЩЕ ЦАРУВА

Да, обичаме еднакво всички съставки за грижа за кожата, но инстинктите ни подсказват, че ниацинамидът – наричан още витамин B3 ще бъде главната звезда през 2023г. Съставката е многофункционална, тъй като помага за контролиране на производството на себум като същевременно действа противовъзпалително. 

Ако се обърнете назад и разгледате цялата година ще видите растеж на продуктите с ниацинамид. От своя страна, всички които са се докоснали до свойствата му се влюбват в него. Така че, просто ни повярвайте.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НОВИТЕ ЗВЕЗДИ В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА ОПРЕДЕЛЕНО ЩЕ ВИ ИЗНЕНАДАТ

едрфтгъх

ГРИЖА ЗА ТЯЛОТО НА НОВО НИВО

Популярни съставки за лице като ретинол и плодови киселени ще започнат да си проправят път и към телата ни, тъй като грижата за зоната под шията продължава да напредва. 

Също така, през 2022 бяхме свидетели на ръст в продуктите за тяло, които третират специфични нужди и зони като серуми за тяло и кремове за ръце, лакти и колене. Подгответе се за този нов тренд, защото грижата за тялото няма да е само стандартния ни душ гел и крем.

ДЦФЖГБХ

ВСЕ ПО-СИЛНА КОЖНА БАРИЕРА

Вашият любим крем може да има по-добра формула през 2023 г. с по-активни, укрепващи кожата съставки, поддържащи микробиома ѝ. "Микробиомът" на кожата ще става все по-модерна дума през идната година точно както този при червата, който е добре познат вероятно заради разработването на пробиотиците.

В кожата, той съществува, за да поддържа нейната бариера, което помага да се предпази от външните дразнители, да се запази влагата и да се транспортират хранителни вещества.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA