Запазете бронзовия тен по-дълго с няколко трика

Обърнете внимание на грижата за кожата и на храната, която приемате.

Ася Иванова
Ася Иванова 04 август 2023

Фотография: Pexels.com

Ако лятната ваканция вече е приключила за вас, вероятно може да се похвалите със страхотен шоколадов загар. Още по-вероятно е той да е събран за броени дни и колкото бързо сте почернели, също толкова бързо ще изгубите приятния тен.

Но това съвсем не е задължително. Има няколко неща, които може да направите, за да задържите максимално дълго визията на бронзова богиня.

Няма да ви съветваме да не прекалявате с излагането на слънце, особено в опасните часове между 11 и 16 часа, защото това до болка ви е втръснало. Вместо това ще ви напомним да не пропускате редовното нанасяне на слънцезащита. Ако обаче сте пропуснали тези важни неща, докато сте си почивали, ето как да подчертаете красивия тен и да го запазите по-дълго.

КОЛКО ДЪЛГО

Колко дълго ще имате тен, зависи от кожата ви. Трайността на загара не е еднаква при всички. Тя зависи от цвета на кожата. Тенът се запазва по-дълго време при по-светлите кожи и обратното - при по-тъмни се губи бързо.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПРАВИТЕ ЛИ ТЕЗИ ГРЕШКИ ПРИ НАНАСЯНЕТО НА СЛЪНЦЕЗАЩИТА?

Бронзова кожа

ХИДРАТИРАЙТЕ КОЖАТА

Не пропускайте да хидратирате кожата добре. И тъй като тя страда най-много през лятото, обърнете внимание дали продуктът, който нанасяте наистина я овлажнява. Използвайте бебешко олио или добавете към лосиона си няколко капки зехтин или кокосово масло.

ВНИМАВАЙТЕ СЪС СЪСТАВКИТЕ

Когато нанасяте любимия си крем или лосион, задължително обрънете внимание на неговите съставки. Не използвайте маски и кремове с лимон. Лимонът има избелващи свойства и вместо да запазите тена си, ще постигнете обратното.

ДИЕТА

Може да се похвалите с тен за по-дълго време, ако ядете храни, богати на витамин А, като моркови, спанак и яйца.
Киселото мляко също е известно със свойствата си за задържане на загара.

ЦВЕТОВЕ

Обърнете внимание на цветовете на вашия тоалет и на грима, на който ще заложите. Дрехите с по-светли цветове ще направят тена да изпъкне и изглежда по-интензивен. Същото важи и за грима. Но не залагайте на яркостта. Кожата с естествен загар не се нуждае от ярък грим, вместо това изберете мек, семпъл и дискретен грим.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НЯКОЛКО ТРИКА ЗА ПЕРФЕКТЕН ТЕН С ПОМОЩТА НА АВТОБРОНЗАНТ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA