Четирите закона на уикендните тренировки

Мотивирани сте за тренировка този уикенд? Чудесно, само спазвайте тези четири прости правила.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 25 октомври 2020

Разбираме ви, ако през седмицата сте имали време за всичко друго, но не и за качествена тренировка. Ако уикендът е вашият момент да я направите, хубаво е да имате предвид тези четири фактора, които гарантират успех!

Подгответе тялото си по време на седмицата. Хубаво е активната физическа дейност да се упражнява поне два пъти седмично, така че използвайте и някой друг ден освен уикенда. Най-важното, което да имате предвид е здравословното хранене, хидратирането и ставането от бюрото на всеки час, за да мобилизирате ставите и разтегнете мускулите си. 

Колкото по-интензивно, толкова по-добре. Опитайте високоинтензивна тренировка с относително умерени тежести. Не са ви необходими 90 минути, за да постигнете желаните резултати. Понякога и пет минути биха свършили работа, но се придържайте към минимума от поне 20. В основата на този тип тренировки е редуването на упражнения с висок и нисък интензитет или на упражнения с висок интензитет и почивка между тях. Примерът е следният - бързо кардио в рамките на минута, последвано от 30 секунди ходене пеша. Тук имаме няколко любопитни предложения.

57

Яжте и пийте стратегически. Храненето дори през уикенда трябва да подкрепя вашите дългосрочни цели. Уверете се, че консумирате продукти с високо съдържание на въглехидрати около тренировките, а в останалата част от деня не прекалявайте с нещата, които биха попречили на перфектната ви форма. Разбира се, може да хапнете вкусна пица или чийзкейк. Вярваме, че полезното трябва да се съчетава с приятното, стига да е в рамките на нормалното.

Намерете време за почивка. Високите нива на стрес означават високи нива на кортизол, а това може да намали ефективността на вашите тренировки и да доведе до повишаване на телесните мазнини. Определено не искате това, така че бъдете спокойни и отделяйте време за почивка и любимите си хобита.

Фотография: unsplash.com.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA