Влизаме във форма с кардио и коледна музика

Празниците са времето, в което като на магия килограмите се качват нагоре. Можем ли да се справим с проблема, още преди да е възникнал?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 23 декември 2021

Ясно е, че с началото на декември даваме началото на едни 30 дни, пълни с вкусна храна, алкохол и, предвид настоящата ситуация, доста време, прекарано вкъщи.

Не искаме да го казваме, но активното ни време тази година не e никак максимално, което означава, че не пречи да използваме няколкото седмици преди празниците, за да дадем най-доброто от себе си и да не съжаляваме след огромното погълнато количество тиква, месо и горещ шоколад.

Най-лесният начин да постигнете резултати е високоинтензивна тренировка. Необходими са ви 30 минути, за да съчетаете два вида упражнения - такива за горната част на тялото (коремни преси и лицеви опори), както и за долната (здравейте, клекове!). 

Започнете с джогинг на място, след което направете 10 до 20 повторения за долната част на тялото и 10 до 15 повторения за горната. Повторете тази рутина два или три пъти с по минута почивка между различните серии. Не забравяйте да се разтегнете добре преди началото!

Скачането на въже е друг чудесен начин за кратка интензивна кардио тренировка, която може да направите почти навсякъде. Уверете се, че подът ви е достатъчно здрав и действайте смело. Не е никак трудно и определено ще ви хареса!

Същото важи с пълна сила и за танците, които, сами по себе си, са доста добра кардио тренировка, особено под звуците на любимата музика, когато не усещате изразходените калории и мускулното напрежение.

Ако танците не са вашето нещо, винаги може да прибегнете до добре познатите стълби. Живеете на деветия етаж? Чудесно. Изкачете ги два-три пъти в рамките на деня. В къща на няколко етажа? Още по-добре. Така, дори да не искате, ще се наложи да преминете през тях. Лесна физическа активност, особено ако прекарвате по-голямата част от деня пред компютъра. 

Храненето преди празниците също може да е от основно значение за вашите форма и метаболизъм. Чудесни варианти са яйцата в комбинация с авокадо, салата с риба, ядки, кисело мляко, хумус, ябълки, киноа и, разбира се, вода. Никога не забравяйте водата!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA