Тренирай като Дакота Джонсън

Екранната Анастейжа Стийл има специален спортен режим, за да е във форма по време на снимки.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 02 август 2022

В случай че търсите нов тип тренировки, запознайте се с начина на Дакота Джонсън да поддържа форма въпреки натоварения си график на снимачната площадка.

Най-актуалният проект на актрисата е "Persuasion" по романа на Джейн Остин, който се появи в каталога на Netflix, а самата Джонсън споделя, че за да подготви ума и тялото си за ролята, тя се обръща към личния си треньор Люк Уортингтън, който ѝ помага да постигне две ключови цели преди и по време на снимките.

"Първо, тя искаше да бъде във форма за филма. И второ, искаше да се наслади на психическите ползи от поддържането на режима си с упражнения не само докато почне да снима, а и след това", казва той пред Vogue.

Затова Уорингтън определя график от тренировки - 80 минути, четири пъти седмично, които имат за цел да увеличат мускулната маса и силата на актрисата.

Режимът представлявал поредица от мини серии във всяка тренировка - едно упражнение за горна част на тялото, едно за долна част и едно основно, което я поддържа в движение през цялото време. Всичко това се изпълнява без почивка.

"Очевидно мускулите си почиват, но се използва ефекта на венозния шънт", казва Уорингтън.

Ефектът на венозния шънт е се изразява в по-усилена дейност на сърдечно-съдовата система, тъй като тя трябва да премести кръвта от горната към долната част на тялото, благодарение на упражнения в различните части от него.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДАКОТА ДЖОНСЪН ВЛИЗА ВЪВ ВСЕЛЕНАТА НА MARVEL

По време на последната част от тренировката Джонсън и Уорингтън се фокусират конкретно върху зоните, върху които тя иска да се работи - корем и задни части. Специфичните упражнения за дупе включвали мъртва тяга на един крак, магарешки ритник и вдигания на таза, докато краката са завързани с ластик.

VFGBHJ

Междувременно, за корема Джонсън прави велосипедни коремни преси, жабешки подскоци и ъглови наклони. Всички те оформят талията, усъвършенствайки V-образната форма под пъпа.

Разбира се, специалното кардио също е било от ключово значение, защото Джонсън обича да ускорява пулса си. Затова тя тренира бокс, който я учи да се фокусира върху практикуването на всеки един удар, а не толкова върху самото оформяне на тялото. Ходенето също е била неразделна част от режима, като актрисата се прибирала пеш от фитнеса, който е на 40 минути от дома ѝ.

FGH

"Дакота е по-скоро бухал, отколкото чучулига, така че тренировките често бяха късно вечер, а не рано сутрин", казва Уорингтън.

Според него ходенето е страхотна форма на нискоинтензивно кардио и има положителен ефект върху емоционалното благополучие, пълноценния сън и дори хормоналното здраве. Освен това можеш да го упрaжняваш всеки ден.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA