Консумирайте храни, богати на омега-3 мастни киселини

Не забравяйте, че има и много полезни мазнини, които е добре да включвате в менюто си няколко пъти седмично.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 21 януари 2021

Чували сте, че омега-3 мастните киселини са изключително полезни. Ами, да, така е. Знаете ли обаче как да си ги набавите по естествен начин? Вече да!

ОРЕХИ Добавете ги в любимите си печени ястия, поръсете върху салати или консумирайте просто така. Какъвто и да е изборът ви, тялото остава доволно. Ореховите ядки не само помагат за нормалното функциониране на повечето системи в тялото, но и за поддържането на идеалното тегло с течение на времето. 

57

СЬОМГА Не само богата на омега-3 мастни киселини, но и на протеини, витамин D и фосфор. Полезните мазнини в рибата помагат срещу сърдечно-съдови заболявания и намаляват значително риска от инфаркт, високо кръвно налягане и аритмия.

СЕМЕНА ОТ ЧИА Семената от чиа са богати на много витамини, минерали и диетични фибри. Заредени са с калций, протеини и магнезий, и при редовна консумация могат да подобрят ефективността на спортните упражнения, както и да стимулират дейността на мозъка. Две в едно! 

35

ЛЕНЕНО СЕМЕ Неслучайно то се счита за суперхрана, тъй като е най-богатият източник на омега-3 мастни киселини в нашия скромен списък. Семената помагат в борбата с няколко вида заболявания, намаляват желанието за приема на захар и стимулират свалянето на килограми, когато това е на дневен ред в списъка ни с приоритети. 

МАСЛО ОТ РАПИЦА Най-здравословният избор за салати и готвене. По-евтино е от зехтина, може да издържи на високи температури и има няколко пъти по-ниско съдържание на наситени мазнини, което пък го прави изключително полезно за тялото ни.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA