Има начин(и) да се справим с преяждането по празниците

Не, няма нужда да се измъчвате във фитнеса или да гладувате дни наред.

Леко (за да звучим изискано) попреяли, леко замечтани за лятото и леко ненаясно кой ден е точно, решихме да направим скромен план, с който да върнем тялото и разума си към нормалния им ритъм на действие.

Ето как да започнете...

Сбогувайте се с вината. Без значение дали сте хапнали 1, 3 или... 10 козунака, те вече са в тялото ви. Дори да се проклинате, няма как да се отървете от ненужните калории. Чувството за вина само ще ви накара да се чувствате по-зле, а ние търсим точно обратния ефект. 

Има начин(и) да се справим с преяждането по празниците

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МАНИКЮРЪТ ТАЗИ ПРОЛЕТ - ЦВЕТЕН, ПО-ЦВЕТЕН, ОЩЕ ПО-ЦВЕТЕН

Отидете на пазар. Пазаруването на пресни продукти и планирането на хранения вкъщи са от основно значение. Заложете на зеленчуци, плодове, бобови растения, авокадо и ядки. Стремете се да не надвишавате 1500 калории на ден.

57

Проследете прогреса. Най-добрият начин да подходите отговорно е със собствен дневник за упражненията и храната. Придържайте се към някакъв план, но не се вглъбявайте в него.

Не пренебрегвайте съня. Между 7 и 9 часа всяка вечер, защото иначе ще бъдете по-малко концентрирани и енергични. Това пък ще ви накара да искате повече кофеин и захар. Хубавият сън е в основата на хубавото тяло.

Бъдете умни по отношение на междинните закуски. Малките хранения между основните такива насърчават загубата на тегло, стабилизират кръвната захар и предотвратяват преяждането. Ябълка с фъстъчено масло, бадеми, бейби моркови, хумус и гръцки йогурт са чудесни опции.

75

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПИЛАТЕС ЗА ПОВЕЧЕ ЕНЕРГИЯ, БАЛАНС И ГЪВКАВОСТ

Не прекалявайте с упражненията. Реакцията на много хора за изгаряне на излишни калории е убийствена тренировка. Тя обаче не е най-добрият вариант, тъй като може да доведе до нараняване и фалшиво усещане, че може да ядете каквото си пожелаете, стига да се измъчвате до крайност

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: pexels.com. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA