Има начин(и) да се справим с преяждането по празниците

Не, няма нужда да се измъчвате във фитнеса или да гладувате дни наред.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 25 април 2022

Леко (за да звучим изискано) попреяли, леко замечтани за лятото и леко ненаясно кой ден е точно, решихме да направим скромен план, с който да върнем тялото и разума си към нормалния им ритъм на действие.

Ето как да започнете...

Сбогувайте се с вината. Без значение дали сте хапнали 1, 3 или... 10 козунака, те вече са в тялото ви. Дори да се проклинате, няма как да се отървете от ненужните калории. Чувството за вина само ще ви накара да се чувствате по-зле, а ние търсим точно обратния ефект. 

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МАНИКЮРЪТ ТАЗИ ПРОЛЕТ - ЦВЕТЕН, ПО-ЦВЕТЕН, ОЩЕ ПО-ЦВЕТЕН

Отидете на пазар. Пазаруването на пресни продукти и планирането на хранения вкъщи са от основно значение. Заложете на зеленчуци, плодове, бобови растения, авокадо и ядки. Стремете се да не надвишавате 1500 калории на ден.

57

Проследете прогреса. Най-добрият начин да подходите отговорно е със собствен дневник за упражненията и храната. Придържайте се към някакъв план, но не се вглъбявайте в него.

Не пренебрегвайте съня. Между 7 и 9 часа всяка вечер, защото иначе ще бъдете по-малко концентрирани и енергични. Това пък ще ви накара да искате повече кофеин и захар. Хубавият сън е в основата на хубавото тяло.

Бъдете умни по отношение на междинните закуски. Малките хранения между основните такива насърчават загубата на тегло, стабилизират кръвната захар и предотвратяват преяждането. Ябълка с фъстъчено масло, бадеми, бейби моркови, хумус и гръцки йогурт са чудесни опции.

75

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПИЛАТЕС ЗА ПОВЕЧЕ ЕНЕРГИЯ, БАЛАНС И ГЪВКАВОСТ

Не прекалявайте с упражненията. Реакцията на много хора за изгаряне на излишни калории е убийствена тренировка. Тя обаче не е най-добрият вариант, тъй като може да доведе до нараняване и фалшиво усещане, че може да ядете каквото си пожелаете, стига да се измъчвате до крайност

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: pexels.com. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA