Пилатес за повече енергия, баланс и гъвкавост

Знаехте ли, че практикуването на пилатес няколко пъти седмично може да направи много за тялото ви?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 21 февруари 2021

Има причина дамите във всички романтични комедии да тренират пилатес. Вероятно килимчето за упражнения просто изглежда страхотно в ръцете им, докато те връзват красивата си коса във висока опашка, но може и да се окаже, че сценаристите са си написали домашното.

Казваме го, защото както с повечето други физически активности, и при пилатесът има немалко ползи, останали скрити за всички, които нямат спортна експертиза и завидни познания в областта.

57

От редовните пилатес тренировки може да очаквате...

По-добра стойка. Тъй като пилатесът е свързан с удължаването и свързването на мускулите, едно от основните му предимства е подобряването на стойката. Забравете за излишните схващания и проблеми с опората, тъй като правилното позициониране на гръбначния стълб и краката е основна отправна точка.

Повишена гъвкавост. Фокусът на упражненията е върху интеграцията на мускулите, така че онези части от тялото ви, които по принцип са стегнати и трудно подвижни, след две седмици пилатес би трябвало да действат в неочаквани конфигурации. Май няма нужда да казваме на коя друга част от живота ви това може да повлияе положително?

Истински уверен баланс. Пробвали ли сте да застанете на един крак? Колко време бихте могли да издържите така, без да паднете на земята? Ако сега отговорът е няколко секунди, то със сигурност ако заложите на пилатес, стабилността при баланса ще бъде доста по-голяма, отколкото някога сте предполагали.

57

По-голяма физическа издръжливост. Да, точно така, като цяло. Фитнес експерти стигат до извода, че ако практикувате пилатес поне два пъти седмично, не би следвало да имате проблем с нито един от другите елементи на физическо натоварване, който е по вашите възможности. Свързването на мускулите играе наистина голяма роля.

По-малко болки в гърба. Всички пилатес движения помагат на гръбначния ви стълб да се декомпресира, което е особено полезно за тялото ви, в случай че седите пред компютър през по-голямата част от деня. Проучвания показват, че хроничната болка в долната част на гърба, успоредно с тази в кръста и тазобедрената става, би могла да бъде значително намалена след няколко тренировъчни комплекса.

Това са и любимите ни YouTube предложения, тъй като знаем, че всичко е доста по-лесно, когато е ясно обозначено и конкретизирано.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA