Били Айлиш и битката, която няма как да спечели

Поп сензацията иска да има право да публикува разголени снимки в социалните мрежи, без да очаква критики за външния си вид.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 13 април 2020

Били Айлиш може и да спечели пет награди "Грами" само няколко месеца, след като пусна на пазара дебютния си албум, но това далеч не означава, че не се намират хора, които да критикуват хитовата изпълнителка. Били често е обект на нападки, които най-вече са свързани с тялото и стила ѝ на обличане...

В скорошно интервю за списание Dazed, Айлиш си припомни за коментарите, които е получила след публикуването на своя снимка по бански в Instagram. "Как смееш да говориш, че не искаш да бъдеш сексуализирана и в същото време да носиш това? Имаше коментари от рода на това, че вече не ме харесват, защото съм на 18 и съм станала к**ва. Не мога да спечеля тази битка. Просто не мога."

"В момента се чувствам комфортно с корема си и ако искам да го покажа, трябва да ми бъде позволено"

Отношението на Били към хората, които не я харесват, е напълно безразлично, но тя не крие, че трудно може да запази мълчание, когато става дума за двойното стандартизиране. "Никой не може да има мнение за тялото ми, защото не е видял какво има отдолу", споделя тя в откриващата вечер от своето световно турне "Where Do We Go? World Tour" в Маями.

били айлиш

Колкото и да е неприятна ситуацията за певицата, която оглави саундтрака на 25-ия филм за Джеймс Бонд, тя е наясно, че вероятно винаги ще бъде критикувана, ако носи нещо крайно различно от обикновените аутфити, които хората са свикнали да виждат в гардеробите на знаменитостите. "Не се бунтувам срещу нищо. Просто нося това, което искам да нося. Ако има ден, в който ми харесва нещо, което не съм носила досега, окей. Знаете ли какво, в момента се чувствам комфортно с корема си и ако искам да го покажа, трябва да ми бъде позволено."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA