Новият албум на Тейлър Суифт счупи почти всички възможни рекорди

Да, очевидно, когато пуснеш албум, който никой не очаква, пътят към върха на класациите става три пъти по-лесен.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 04 август 2020

Изненадващият нов албум на Тейлър Суифт folklore не само успя да ѝ спечели доста признания от страна на взискателните критици, но и да достигне челните позиции в най-престижните музикални класации.

Ако трябва да бъдем по-точни, шестият студиен албум на певицата успя да счупи няколко рекорда и да се превърне в единствения проект, успял да завоюва редица ексклузивни постижения. 

https://www.instagram.com/p/CDAsU8BDzLt/

Folklore дебютира на върха на Billboard 200, а водещият сингъл от албума, cardigan е на първо място в класацията Hot 100. Екипът на изданието отбелязва, че това е първият път в историята, при който даден музикален артист успява да направи нещо подобно.

Част от другите сингли в албума също са в първите десет позиции на класацията, което превръща Тейлър в първия човек с повече от две песни в топ 6.

По този повод Billboard изведе на преден план и част от другите рекорди, които Тейлър е успявала да счупи през годините.

https://www.instagram.com/p/CDAs776jUtR/

Тя е първата жена, която дебютира едновременно с две песни в топ пет, тя е и шестият изпълнител в света с най-много проекти в класацията, което пък я превръща в жената артист с най-силно присъствие в Billboard Hot 100, официално поставяйки на второ място Ники Минаж.

Очевидно изненадващият ход на Тейлър е бил доста добре обмислен. "Повечето от нещата, които бях планирала това лято, не се случиха, но има нещо, което не бях планирала и това е моят 8-ми студиен албум", разкрива самата тя в социалните мрежи. "Преди година вероятно бих решила да пусна тази музика в" перфектното "време, но моментите, в които живеем, продължават да ми напомнят, че нищо не е гарантирано. Това е страната на несигурността, с която мога да се справя."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA