Хоакин Финикс и Руни Мара говорят за живота си като родители

Холивудската двойка обича да пази подробностите от личния си живот в тайна, но не и когато става дума за важна социална кауза.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 04 ноември 2020

В края на септември Хоакин Феникс и Руни Мара посрещнаха на бял свят първия си наследник. Въпреки че тогава запазиха повечето подробности в тайна, сега родителите са готови да разкрият малко повече за личния си живот в емоционално есе за списание People, в което коментират и настоящата мигрантска криза в Съединените щати.

58

"Като нови родители е непоносимо да си представим какво би било усещането да ни отнемат детето за един ден, да не говорим за години, но това е точно положението, в което се намират 545 деца и техните родители", коментира актьорското дуо, имайки предвид разделението на деца и родители, случило се на границата.

"За децата, които остават разделени от родителите си, щетите ще бъдат за цял живот. Психолозите твърдят, че дори кратките периоди на принудително отстраняване от грижите на родител могат да причинят непоправима емоционална вреда", споделя още Хоакин, докато Руни казва: "Някои от тези деца дори не са отбелязали 10-ия си рожден ден. Сърцата ни се разбиват, само помисляйки си за страданията, които са преживели заради страната ни."

Впоследствие Финикс и Мара призоваха читателите да поискат справедливост за стотиците деца, които остават разделени от родителите си. "В името на нацията ни, надявам се, че ще можем да поискаме нашите представители да направят всичко по силите си, за да намерят изчезналите родители", казва още двойката.

8

Новините за семейния им статус разкри режисьора Виктор Косаковски на сцената на кинофестивала в Цюрих, където представия новия филм на Финикс "Gunda". "Току-що му се роди бебе, което между другото се казва... Ривър, имат си красив син, така че не може да популялизира филма сега." Трогателният елемент в иначе изненадващото изявление се крие във факта, че синът на двойката носи името на брата на актьора, който загива трагично на 23-годишна възраст през 1993 г. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA