Доли Партън два пъти е отказвала медала на свободата от Тръмп

Кънтри легендата не иска да се окаже политически ангажирана, затова не смята да приеме най-престижното гражданско отличие.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 03 февруари 2021

Президентският Медал на свободата е най-високото гражданско отличие, което съществува на територията на Съединените американски щати, но Доли Партън не е сигурна дали някога би го приела, дори лично от президента Джо Байдън. Тя обаче държи да подчертае, че причината не е в това, че не одобрява новият държавен глава.

По време на свое ново интервю, кънтри иконата разкри, че досега два пъти е получавала предложение за медала от администрацията на президента Тръмп, но тя го отказва, тъй като времето не е било подходящо.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДОЛИ ПАРТЪН СПИ С ГРИМ, НЕ СПАЗВА ДИЕТИ И ИЗГЛЕЖДА СТРАХОТНО

"Ако трябва да бъда напълно честна, администрацията на Тръмп ми предложи медала два пъти, но не можех да го приема, тъй като съпругът ми беше болен", споделя тя тя. 

Причината да обмисля отказ от ръководството на Байдън и Камала Харис се крие във факта, че цялото нещо би изглеждало твърде политически ангажирано, а тя не иска да бъде така. "След като вторият път им отказах заради COVID, сега ще изглежда, че го правя от политически убеждения.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДОЛИ ПАРТЪН: "ЩОМ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ НЕЩО Е ПРОБЛЕМ, ТРЯБВА ДА ГО ПОПРАВИТЕ"

Барак Обама пък неведнъж е изразявал разочарованието си, че за своите два мандата не е успял да устои музикалната легенда с нужната чест и дори нарича този свой пропуск "голяма грешка". 

Доли категорично има необходимите заслуги, не само в културен план. През април певицата дари 1 милион долара за откриването на ваксина срещу вируса. "Чудесен комплимент е, че хората си мислят, че го заслужавам. Аз обаче не работя за тези награди. Ще бъде страхотно, но дори не съм сигурна, че го заслужавам."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA