Гледайте видеото на Рита Ора, заснето в България

Огнената изпълнителка представи новото си EP и кратък филм, чиито снимки са се случили в Перник и около Бузлуджа.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 15 февруари 2021

Фотография: Instagram/@ritaora

Номинираният за "Грами" казахстански DJ и музикален продуцент Imanbek и световната суперзвезда Рита Ора представят съмвестния си мини албум, Bang, който е факт на музикалния пазар от петък.

Създаден и продуциран изцяло в Zoom с участието на артисти от цял свят, този проект е 100% конкретна дефиниция за международна колаборация.

"Когато стартирахме албума, идеята беше да развием креативни отношения с други артисти", разказва Рита. "Съвместната работа с Imanbek беше уникално преживяване, срещахме се в Zoom и обсъждахме музикалните си идеи. Наложи се да осигурим и преводачи, така че буквално трябваше да се адаптираме към съвсем нов звукозаписен ритъм. Музиката наистина е универсален език и това EP е доказателство, че творческият процес има силата да надхвърли всяка пречка, която ни разделя."

Bang е звезден микс от модерен поп, клубна музика от 80-те и 90-те и завладяващ дансинга хаус. Всички тракове са в съавторство с Imanbek, първият източноевропейски продуцент, влязъл в Tоп 5 на Billboard Hot 100, и Ора, която продължава да държи рекорда за най-много сингли на британски артист-жена в Tоп 10 – общо 13.

EP албумът е придружен и от късометражен аудио-визуален филм, заснет именно на територията на България, в Перник и около Бузлужда.

"Това е съвместен проект на световно ниво с някои от любимите ми артисти и продуценти. Беше истинско удоволствие да творим заедно по такъв креативен начин. Този албум ни събра не само като артисти, но и като хора", споделя Imanbek.

Водещият сингъл от EP албума с 4 парчета е песента "Big”, в която поп, денс и хип-хоп оживяват заедно, а към Imanbek и Рита се присъединява кралят на клубната музика Дейвид Гета.

"Беше удоволствие най-накрая да си партнирам с Рита", коментира самият той в социалните мрежи. "Работихме усърдно върху парчето, а с Gunna се получи още по-яко! По отношение на продукцията – работата с Imanbek беше безупречна. Всички те са невероятно талантливи и съм много щастлив да бъда част от тази уникална колаборация. Супер развълнувани сме, че вече можем да споделим този проект с целия свят!"

"Big" предшества парчето "Bang Bang", което приковава слушателя с нотки на еуфория. Песента "Mood" с участието на аржентинския рапър KHEA е също толкова вълнуваща заради особения ритъм и фънк инструментали.

В четвъртото и последно парче от албума, "The One", Imanbek комбинира бомбастичен поп с трап и хаус. То е рецепта за истински хит, който безскрупулно отвежда слушателя на дансинга. Точно там, където Рита наистина е в своя елемент. We love it!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA