Страхил Велчев-KiNK пресъздаде звука на спорта с най-добрите български атлети

Всеки, който казва, че музиката и спорта нямат нищо общо помежду си, може да се запознае с живото доказателство, че далеч не е така.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 19 февруари 2021

Изпитваме силен афинитет към креативните проекти, които не разчитат на клишетата, а събират в себе си всички естетически мисли и разбирания на хората зад тях.

The Sound of Sports е новата музикална колаборация между KiNK и Red Bull, чийто аранжимент е съставен от полево записани звуци на осем различни спорта в изпълнение на водещи спортисти в различни дисциплини.

"До момента не бях правил нищо подобно и всъщност това беше една от причините да се заема с проекта. Работата по този проект се отличава много от начина, по който правя музика обикновено", споделя Страхил Велчев.

Видео: Beardfrost Productions

Студиото на проекта се пренася на няколко локации, сред които София, Габрово, Самоков и Сопот, където всъщност се намират игралните площадки на героите във видеото. Записаните звуци включват различни моторни, водни, въздушни и шосейни спортове.

Главните роли изпълняват Red Bull атлетите Весо Овчаров (парапланер), Никола Абаджиев (кайтсърф), Тихомир Иванов (висок скок) заедно със световният шампион във FIM Super Enduro - Теодор Кабакчиев, звездата в планинското колоездене - Виктория Гончева, професионалният скейтбордист Владимир Иванов-Гибона, BMX гуруто Атанас Атанасов, както и председателят на Българската федерация по дрифт - Тодор Дунев.

57

"Никога не бях работил със звуци, взети от околната среда до сега. Имах една идея, но в процеса на работа се оказа, че подходът ми трябва да бъде различен, защото искам да запазя звуците от тези екстремни спортове, на които обръщаме внимание във видео клипа", разказва Страхил.

"Бях много изненадан и съм адски щастлив, че се включих в това предизвикателство, защото обогатих палитрата си като артист и за в бъдеще ще продължа да използвам звуци, записани от средата около нас", споделя продуцентът.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA