"Манк", Мария Бакалова и другите претенденти за тазгодишните Оскари

Приянка Чопра и Ник Джонас обявиха претендентите за най-престижните статуетки във филмовата индустрия.

Признаваме, че този път очаквахме номинациите за наградите "Оскар" с особено нетърпение. Не само за да разберем кои са фаворитите, които ще имат възможността да се състезават за най-престижната статуетка в индустрията, а и за да отпразнуваме огромния триумф на Мария Бакалова.

"Нашето момиче" ще се конкурира с Глен Клоуз, Оливия Колман, Аманда Сейфрид и Юн Ю-джун за статуетка в категорията Най-добра актриса в поддържаща роля, докато призът за Най-добър актьор в поддържаща роля може да отиде при Саша Барън Коен, Лесли Одъм младши, Даниел Калуя, Пол Раджи и Лакийт Станфийлд.

Категоричният фаворит на Академията този път се оказа лентата "Манк", която получи цели 10 номинации, включително тези за Най-добър филм, актьор и режисьор. В най-важната от всички филмови категории, "Манк" ще се опита да надвие "Земя на номади", "Момиче с потенциал", "Юда и черният месия", "Без звуци в живота", "Минари", "Бащата" и "Процесът срещу Чикаго 7".

Клои Чжао и Емералд Фенъл, напълно заслужено, намират място сред претендентите за Най-добър режисьор, което ги отличава в тази традиционно мъжка надпревара. Чжао е и първата жена от азиатски произход с номинация. Останалите варианти за победа са Лий Айзък Йънг за "Минари", Дейвид Финчър за "Манк" и Томас Винтерберг за "Още по едно".

Претендентите за статуетката Най-добър актьор са Риз Ахмед ("Без звуци в живота"), Антъни Хопкинс ("Бащата), Гари Олдман ("Манк"), Стивън Юн ("Минари") и Чадуик Боузман, който може да получи посмъртно приза за екранното си превъплъщение в "Ма Рейни: Майката на блуса". 

Състезаващите се за Най-добра актриса са Вайола Дейвис ("Ма Рейни: Майката на блуса"), Андра Дей ("Съединени американски щати срещу Били Холидей"), Ванеса Кърби ("Да намериш отново себе си"), Франсис Макдорманд ("Земя на номади") и Кери Мълиган ("Момиче с потенциал"). 

Оскарите ще бъдат раздадени на 25 април с присъствена церемония, излъчвана от няколко локации. "За да създадем присъствената церемония, която публиката ни по целия свят иска да види, и същевременно да спазим изискванията за пандемията, церемонията ще се излъчва на живо от няколко места, включително от прочутия Dolby Theather", разкрива президентът на Академията неотдавна.

Нямаме търпение!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA