Вайола Дейвис написа история с четвъртата си номинация за "Оскар"

Звездата от "How to Get Away with Murder" ще се състезава за приза Най-добра актриса в главна роля.

Вайола Дейвис продължава да пише история с вчерашната си номинация за тазгодишните Оскари.

Звездата от "How to Get Away with Murder" получи възможност да се състезава в категорията за Най-добра актриса в главна роля за образа си в "Ма Рейни: Майката на блуса", отбелязвайки четвърта номинация в личната си биография.

Това записва Дейвис в историята като чернокожата актриса с най-много номинации и единствената такава с две номинации за Най-добра актриса.

"За мен е отражение на липсата на достъп до възможности на цветнокожите в този бизнес", споделя самата тя пред Variety миналия месец. "Ако аз, връщайки се към Оскарите за четвърти път през 2021 г., ще се превърна в най-номинираната чернокожа актриса в историята, това е свидетелство за огромната липса на признание за цветнокожи артисти."

Неотдавна Академията на филмовите изкуства и науки на САЩ обяви, че считано от 2024 г., филмите, кандидатстващи за престижния приз, ще трябва да отговарят на нови стандарти за приобщаване и многообразие.

Новите изисквания се въвеждат, за да се "насърчи равнопоставеното представяне на и извън екрана, отразяващо по-добре разнообразието на филмовата аудитория". Изготвени са четири различни стандарта, а филмите ще се очаква да отговарят на поне два от тях. "Ангажираме се да играем жизненоважна роля, за да помогнем това да стане реалност. Вярваме, че тези стандарти за многообразие ще бъдат катализатор за дълготрайна и съществена промяна в нашата индустрия."

93-тата церемония по връчването на Оскарите ще се случи на 25 април, когато ще стискаме палци и на прекрасната Мария Бакалова.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA