Met Gala 2021 ще бъде през септември, темата е...

Ексцентричното модно събитие ще се случи в началото на есента, а темата поглежда модата в перспектива.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 13 април 2021

Новините, че ежегодният бал Met Gala ще се завърне тази есен, със сигурност внесоха доза нормалност и вълнение в неособено обемния списък с мероприятия, които очакваме.

Най-ексцентричното събитие в светския календар ще се състои на 13 септември в Музея на изкуствата "Метрополитън", а след отмененото миналогодишно издание, тазгодишната изложба ще бъде в две части, празнувайки неформалния дрескод, вдъхновен от традициите на дома.

"Мисля, че акцентът върху съзнателното творчество беше наистина затвърден по време на пандемията", споделя пред Vogue Андрю Болтън, куратор от Института по костюми. "Бях наистина впечатлен от отговорите на американските дизайнери на социалния и политически климат. Наистина вярвам, че модата преживява Ренесанс."

57

Официалната тема на тазгодишното събитие ще бъде "In America: A Lexicon of Fashion" и има за цел именно да разгледа и утвърди промените в модната индустрия през годините. 

Към момента плановете са разговорът да бъде разгърнат и в рамките на 2022-ра с темата "In America: An Anthology of Fashion". Очаква се изложбите да бъдат на разположение за посетители до края на следващата календарна година.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA