Ужасяващият момент, променил живота на Лейди Гага

Изпълнителката на Born This Way се присъединява към принц Хари и Опра Уинфри, за да разкаже ужасяващия си опит със сексуалното насилие.

По време на специална поява в новата документална поредица на принц Хари и Опра Уинфри за Apple TV+, Лейди Гага разкрива отблизо личната си борба с психичното здраве и самонараняването.

Изпълнителката на Born This Way за първи път направи шокиращото признание, че в някакъв момент след изнасилването ѝ на 19-годишна възраст, тя се е оказала бременна. 

"Психичното ми здраве бе проблем, когато бях много млада. Понякога се самонаранявах. Имах опит със злоупотреба и се оказа наистина трудно да формулирам безопасно начина, по който се чувствам, за да може младите и дори по-възрастните хора да разберат защо някой би го направил." 

Именно заради това тя разбира, подкрепя и продължава да извежда движението #MeToo на преден план. "Бях на 19 години, работех в бизнеса, един продуцент ми каза да си съблека дрехите. Когато отказах, той заплаши, че ще изгори цялата ми музика. Не спряха да ме питат, а аз просто замръзнах и... дори не си спомням. Няма да кажа името му. Никога не искам да се изправям отново пред този човек", коментира Гага, уточнявайки, че цялата тази социална отговорност кара хората да се чувстват поне малко "по-добре".

57

"Години по-късно отидох в болница, доведоха ми психиатър. Поисках истински лекар, защото имах психика, но не можех да усетя тялото си. Почувствах болка, след това изтръпнах. Минаха седмици, докато осъзная, че това беше същото усещане, след като човекът, който ме изнасили, ме остави бременна на ъгъла до къщата на родителите ми, защото повръщах", разкрива още тя.

Музикалната суперзвезда подчертава, че дълго време е живяла в силно състояние на параноя, сякаш чувства "черен облак" над себе си. "Няколко години не бях същото момиче. Не можех да почувствам нищо. Все едно мозъкът ти излиза офлайн и не знаеш защо никой друг не се паникьосва. Сякаш имаше черен облак, който те следва, където и да отидеш, напомняйки ти, че си безполезен и трябва да умреш. Изведнъж осъзнах защо не е добре да се самонараняваш. Защото това те кара да се чувстваш още по-зле."

Какво е направила след това? "Спечелих Оскар", признава тя пред екипа на The Me You Can't See, който херцогът на Съсекс и иконичната телевизионна водеща събират, за да посочат важността на психичното здраве. Голямата премиера е днес.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA