Меган Маркъл стартира нова програма в подкрепа на жените

Херцогинята на Съсекс използва 40-ия си рожден ден, за да обяви мащабен проект с участието на 40 световни имена.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 05 август 2021

Въпреки първоначалната информация, че Меган Маркъл ще отпразнува 40-ия си рожден ден напълно скромно, знаехме, че херцогинята на Съсекс ще използва момента, за да направи нещо специално.

Като част от настоящата програма на благотворителната организация Archewell, жената до принц Хари стартира нова инициатива в подкрепа на жените по целия свят - 40х40. Тя ще насърчи редица популярни личности да допринесат с 40 минути съвети или общественополезен труд в помощ на жените, засегнати от пандемията.

Решението на Меган да се съсредоточи върху този проблем идва след като разбира, че само за последната година се е наложило 2 милиона жени в САЩ да напуснат работа вследствие на глобалната ситуация.

Както може да се досетите, тя няма да го направи сама. В програмата участие ще вземат 40 активисти, спортисти, артисти и лидери, сред които Адел, Аманда Горман, Дийпак Чопра, Стела Маккартни и Едуард Енинфул. 

"Размишлявайки за 40-ия ми рожден ден и многото неща, за които съм благодарна, осъзнах кои са най-големите подаръци. Времето с нашите близки, времето да правим нещата, които обичаме. Времето, прекарано в учене, смях и израстване. Сред най-ценните подаръци е и времето, прекарано в помощ за другите, знаейки, че то може да допринесе за невероятна промяна", споделя херцогинята в отворено писмо. "40-ата ми обиколка около слънцето ме накара да се замисля: какво би станало, ако всички се ангажираме с 40 минути, за да помогнем на някой друг? И какво би станало, ако помолим наши приятели да направят същото?"

57

Маркъл подчертава, че именно менторството, под една или друга форма, е начин жените "да възвърнат доверието и икономическата си сила". "Надявам се всеки да помогне на някого да подобри живота си и да вдъхнови безброй други да последват примера."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA