Съдят Кендал Дженър за почти 2 милиона долара

Италианският бранд Liu Jo обвини супермодела в неизпълнение на голям професионален ангажимент.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 06 август 2021

От всички сестри в клана Кардашиян-Дженър, Кендал е тази, която най-често стои извън светлината на прожекторите и някак не привлича скандала към себе си.

Сега обаче супермоделът е подведен под съдебна отговорност от италианската марка Liu Jo заради факта, че не е спазил предварително уговорен професионален ангажимент.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДЕВИН БУКЪР Е МЪЖЪТ ДО КЕНДАЛ ДЖЕНЪР. КАКВО ОЩЕ?

Модната компания съобщава, че Кендал не се е появила на една от две фотосесии за рекламна кампания на бранда, която е трябвало да се проведе в Лондон през 2020 г., но впоследствие бива отложена заради началото на пандемията.

Към този момент Дженър вече е получила хонорар от 1.35 милиона долара, но фотосесията така и не се случва. Твърди се, че двете страни на конфликта са разсрочили ангажимента за есента, но в крайна сметка компанията на Кендал е престанала да отговоря на запитванията.

Говорител от агенцията за модели на Кендал потвърждава, че това е "иск без основание. Непрекъснато предлагахме алтернативни дати и места за изпълнение на споразумението, което трябваше да бъде забавено заради коронавирусната пандемия."

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КЕНДАЛ ДЖЕНЪР - ТВЪРДЕ СЕКСИ, ЗА ДА БЪДЕ В TWITTER

Причината брандът да търси 1.8 милиона долара обезщетение е, че поради отказа на Дженър, те са принудени да търсят други модели и да преструктурират цялата си фотосесия за сезон пролет/лято 2021 г., което им струва доста повече от първоначално определения хонорар.

Дали Кендал ще коментира сама странната ситуация?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA