Новият сингъл на ABBA се казва "Just A Notion"

Албумът "Voyage" излиза на 5 ноември, но третият сингъл от него вече е факт. Всъщност е още от 1978 г.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 01 ноември 2021

Фотография: Ludwig Andersson

След като през септември ABBA обявиха голямото си завръщане, малко преди премиерата на предстоящия им албум, шведската музикална четворка представи трети сингъл от него, озаглавен "Just A Notion".

"Когато влезете в Wikipedia ще прочетете, че тази песен е записана още през септември 1978 г., което всъщност е точно така. "Just A Notion" е създадена в периода между албумите "ABBA Тhe Album" и "Voulez-Vous". Сингълът трябваше стане част от последния ни албум, ако не бяхме решили да се откажем от него. Защо се отказахме? Поглеждайки назад, нямам представа. "Just A Notion" е страхотна песен с още по-страхотни вокали. Преди години изпълнихме парчето пред голям френски музикален издател и още няколко наши доверени хора и доколкото си спомням, всички много го харесаха. Защо обаче не сме я включили в албума тогава, е мистерия", споделя Бьорн Улвеу. 

"Сега Бени записа нов инструментал, към който добави барабани и китари, но запази вокалите от 1978 г. Това абсолютно отговаря на плана за концерта ABBA Voyage през 2022. На сцената ще има група, която ще свири на живо, но вокалите ще са от оригиналните ни записи. "Just A Notion" е песен за щастието, която се надяваме да успее да ви развесели и в най-тежките моменти."

57

Фотография: АBBA Voyage

Миналия месец четиримата членове на групата потвърдиха спекулациите, че след близо 40 години се завръщат с нов албум и с революционен концерт, който ще се проведе в специално изградената "ABBA Arena" в Олимпийския парк на кралица Елизабет в Лондон. Билетите, разбира се, бяха мигновено изчерпани, но тази сряда ще стартира допълнителна продажба.

ABBA Arena ще отвори врати на 27 май 2022 г., където най-големите хитове на всеобщите любимци ще бъдат изпълнени не от самите тях, а от техните 3D холограми. Проектът ABBA Voyage е дело на режисьора Бейли Уолш, продуцента Свана Гисла и Лудвиг Андерсън.

Албумът е достъпен за предварителна поръчка в онлайн магазина на MusicMall.bg. Билети за концерта ABBA Voyage ще намерите на abbavoyage.com.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA