Принц Хари нарече термина Мегзит "женомразки"

Май сме склонни да се съгласим с него. Не ни ли омръзна да имаме мнение за всичко?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 11 ноември 2021

Принц Хари отдавна изразява публично желанието си да направи онлайн средата много по-приятна за всеобхватна комуникация, но очевидно пътят тепърва започва.

Включвайки се в специален панел на WIRED, херцогът на Съсекс директно заклейми медийния хейт и се изправи срещу британските таблоиди, които "разширяват" мрежата от конспиративни теории и омразна реторика.

"Може би хората знаят това, а може би не го знаят, но терминът Мегзит беше или все още е женомразки такъв. Създаден от трол, разпространен от кралските кореспонденти. Расте и прераства в масови медии, но започна с трол", разкрива той.

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НЕ МОЖЕМ ЛИ ДА ОСТАВИМ МЕГАН МАРКЪЛ НАМИРА?

Наричайки дезинформацията "глобална хуманитарна криза", Хари сподели и личния си опит със сензациите.

"Усещал съм го много пъти през годините, сега гледам как се случва в световен мащаб, засяга буквално всички по света. От много ранна възраст научих, че мотивацията зад нещо не е непременно съобразена с истината", казва още той, изхождайки от загубата на майка си през 1997 г. "Знам историята твърде добре. Загубих майка си заради тази самопроизведена бяс и очевидно съм решен да не загубя майката на децата си заради същото нещо."

Въпреки всички проблеми и предизвикателства, мъжът до Меган Маркъл вярва, че промяната е възможна и ще работи в тази посока. "Имаме силата и волята да се справим с расизма, лъжите и всички други подобни на тях, поне в рамките на собствените ни системи."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA